Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 2:58

6 διάσημοι κωφοί άνθρωποι που έγραψαν ιστορία

Η κώφωση σε κάποιους ανθρώπους δεν αποτέλεσε τροχοπέδη. Ακόμη και σε επαγγέλματα που η ακοή παίζει σημαντικό ρόλο, κωφοί άνθρωποι με δύναμη και θέληση διέπρεψαν.

kofosbetovenLudwig van Beethoven: Τι να πει κανείς για τον τεράστιο μουσικό που αν και κωφός ένιωθε τις δονήσεις από τα όργανα και μπορούσε να «ακούει» πολλά όργανα μαζί και να ξεχωρίσει ποιο όργανο παίζει και ποια συγκεκριμένη νότα, ή παρτιτούρα. Ο Μπετόβεν άρχισε να χάνει σταδιακά την ακοή του από την ηλικία των 26 του χρόνων, ενώ στα 44 του, ήταν εντελώς κωφός.

 kofosentison

Τόμας Έντισον: Ο άνθρωπος που εφηύρε συσκευές ήχου όπως το μικρόφωνο, και ο φωνόγραφος, ήταν κωφός. Μάλιστα ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, τόνιζε πως «το γεγονός ότι είμαι κωφός με έκανε να δουλέψω περισσότερο και να γίνω καλύτερος επιστήμονας»

 kofospaidia1

kofospaidia2

Marlee Matlin: Το όνομα δεν σας λέει κάτι μάλλον. Όμως σίγουρα την ξέρετε, την έχετε θαυμάσει και σας έχει κάνει να δακρύσετε. Πρόκειται για την πρωταγωνίστρια της βραβευμένης ταινίας «τα παιδιά ενός κατώτερου θεού». Η marlee έχασε την ακοή της όταν ήταν 18 μηνών, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να γίνει ηθοποιός και να κερδίσει και Όσκαρ

 kofosheather

Heather Whitestone: Και αυτό το όνομα μπορεί να μη σας λέει κάτι. Πρόκειται για την πιο όμορφη Αμερικανίδα τη χρονιά του 1995. Η Miss America, είναι κωφή. Σημαντική στιγμή όταν πήρε το στέμμα που ευχαρίστησε τους γονείς της για την υποστήριξη που της παρείχαν, στη νοηματική γλώσσα

kofosgetroudi

Gertrude Ederle: Η πρώτη κολυμβήτρια που διέσχισε το στενό της Μάγχης το 1926, ήταν κωφή. Ήταν ένα εγχείρημα που σόκαρε την κοινωνία τότε, αφού κανείς δεν πίστευε ότι μια γυναίκα θα κολυμπούσε το στενό. Γεννήθηκε με ένα πρόβλημα στον λαβύρινθο και σιγά σιγά άρχισε να χάνει την ακοή της. Πέθανε 98 ετών.

 kofosclerk

Laurent Clerc: ο άνθρωπος που πέρασε στον κόσμο, την –σωστή-άποψη ότι οι κωφοί δεν είναι απόβλητοι της κοινωνίας, αλλά άνθρωποι σαν όλους τους άλλους. Θεωρείται ο πρωτοπόρος σε θέματα δικαιωμάτων κωφών σε μια δύσκολη μάλιστα εποχή (1800) ενώ το 1817 δημιούργησε το πρώτο σχολείο στον κόσμο για κωφά παιδάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γονείς προσοχή, το φιλί σας μπορεί να κουφάνει το μωρό σας

Ποιοι ήχοι επιβαρύνουν τα αυτιά μας και καταστρέφουν την ηρεμία μας;

7 περίεργα συμπτώματα, που κρύβουν σοβαρά προβλήματα υγείας

H αντίδραση ενός 3χρονου κωφού παιδιού, που ακούει για πρώτη φορά τη φωνή του πατέρα του VIDEO