Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 2:27

Ποια είναι η Νο 1 αιτία θανάτου που σκοτώνει περισσότερους κι απ” την παχυσαρκία;

health-problems-partly-caused-lack-exercise_f50b06b29dfa9d3f

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξοδεύουμε πολύ χρόνο ανησυχώντας για το βάρος μας. Δοκιμάζουμε κάθε νέα δίαιτα και διατροφική συμβουλή που έχει σαν στόχο τη μείωση του βάρους και την απόκτηση ενός αδύνατου κορμιού. Θέλουμε να νιώθουμε και να είμαστε υγιείς. Υπάρχει όμως κάτι που σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες είναι ο Νο 1 εχθρός της υγείας μας άσχετα από το βάρος μας και αυτό είναι η καθιστική ζωή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Cambridge o καναπές και η καρέκλα αποδεικνύονται το ίδιο επικίνδυνα για τον παγκόσμιο πληθυσμό με το κάπνισμα και την παχυσαρκία. Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 334.161 άντρες και γυναίκες σε όλη την Ευρώπη. Οι ερευνητές κατέγραψαν το ύψος, το βάρος και την περίμετρο της μέσης των συμμετεχόντων. Αξιολογούσαν επίσης τη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της 12χρονης αυτής μελέτης. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, έχασαν τη ζωή τους 21.438 συμμετέχοντες. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους συμμετέχοντες 22,7 τοις εκατό ήταν στην ανενεργή ομάδα δηλαδή σε αυτούς που είχαν καθιστικές θέσεις εργασίας και χωρίς συμμετοχή σε δραστηριότητες. Οι συγγραφείς της μελέτης επισημαίνουν ότι με 20 λεπτά γρήγορο περπάτημα κάθε μέρα ή μια άλλη αντίστοιχη άσκηση θα περάσουμε από την ανενεργή ομάδα , στη μέτρια ανενεργή ομάδα ,μειώνοντας τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 16 έως 30 τοις εκατό.

more-exercise-art

Το δυνητικό όφελος είναι μεγαλύτερο για τα άτομα με φυσιολογικό βάρος, αλλά ακόμα και για αυτά με υψηλότερο δείκτη σωματικής μάζας (αναλογία βάρους/ύψους).Η σωματική αδράνεια έχει κατ” επανάληψη συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, καθώς και με χρόνιες ασθένειες, όπως της καρδιάς και με καρκίνους. Αν και η έλλειψη σωματικής άσκησης συνήθως οδηγεί σε αύξηση του βάρους (του δείκτη σωματικής μάζας) και πιθανώς σε παχυσαρκία, από μόνη της η σωματική αδράνεια αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου.

Εκτός από τη βελτίωση της σωματικής υγείας, η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την ενέργειά σας, να βελτιώσει τη διάθεσή σας, και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και την καρδιά όταν κάνουμε καθιστική ζωή;

Mάθετε ποιες είναι οι συχνότερες αιτίες θανάτου στον κόσμο

Απλή γυμναστική άσκηση προβλέπει πότε θα πεθάνετε- Δείτε ποια είναι

Πατέρας «νίνζα» και μητέρα «γιουβαρλάκι» βάζουν το παιδί για ύπνο- χιουμοριστικό VIDEO