Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 23:32

Είχε μόνο 3 στις 100 πιθανότητες να ζήσει- σάπισαν τα χείλη του, έχασε χέρια και πόδια

Ο Alex πριν πάθει τοξικό σοκ

Ο Alex πριν πάθει τοξικό σοκ

Μπορεί να ένιωσε την παγωμένη ανάσα του θανάτου επάνω από το κεφάλι του. Μπορεί οι γιατροί να έλεγαν στους συγγενείς του, ότι δεν θα τα καταφέρει και ότι έχει μόνο 3 στις 100 πιθανότητες να ζήσει, όμως ο Alex Lewis, από το Stockbridge, του Hampshire, διέψευσε τους πάντες και κορόιδεψε τον θάνατο.

Στο νοσοκομείο, όταν ξεπέρασε τον κίνδυνο.

Στο νοσοκομείο, όταν ξεπέρασε τον κίνδυνο.

Ο Alex, ιδιοκτήτης πάμπ, και πατέρας ενός 4χρονου αγοριού, έβλεπε ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του. Λίγο αίμα στα ούρα, περιοχές του δέρματος του που μελάνιαζαν… Δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία και όλο ανέβαλλε το να επισκεφτεί τον γιατρό του. Ένα απόγευμα Του Νοεμβρίου του 2013 όμως, ένιωσε αδιαθεσία. Δεν έδωσε – και πάλι- σημασία και πήγε κανονικά στο μαγαζί του. Λίγη ώρα και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πελατών, και ενώ βρισκόταν πίσω από την μπάρα, κατάρρευσε.

τα χείλη του σάπισαν

τα χείλη του σάπισαν

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί κατηγορηματικά είπαν ότι δεν είχε πάθει έμφραγμα, δεν είχε πάθει εγκεφαλικό. Κάτι άλλο συνέβαινε. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη τοξικό σοκ που προκαλείται από βακτήρια του συνήθως αβλαβούς Στρεπτόκοκκου Α.

έχασε χέρια και πόδια

έχασε χέρια και πόδια

Είχε πάθει σηψαιμία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Queen Mary στο Roehampton, νοτιοδυτικά του Λονδίνου. Αμέσως μπήκε στην εντατική. Η τοξικότητα που υπήρχε στο αίμα του, τον σκότωνε. «πρέπει να ακρωτηριάσουμε τα 2 του πόδια και το χέρι του για να τον σώσουμε» είπαν οι γιατροί στη σύζυγο του, η οποία με λυγμούς συγκατάνευσε.

Ο Alex σπίτι του

Ο Alex σπίτι του

Η κατάσταση σταθεροποιήθηκε αλλά ένα βράδυ, ακούστηκε ένα ξερό «κρακ» και η νοσοκόμα που τον πρόσεχε, είδε και το άλλο χέρι του να σπάει σαν κλαράκι, να αποκολλάται και να διαλύεται μέσα στα αίματα επάνω στα λευκά σεντόνια. «Δυστυχώς ο σύζυγος σας δεν θα τα καταφέρει» είπαν οι γιατροί στη γυναίκα του «έχασε και το άλλο του χέρι, το οποίο ήταν σχεδόν διαλυμένο. Καταφέραμε να σταματήσουμε την αιμορραγία, αλλά να είστε προετοιμασμένη. Όλα τα όργανα μέσα του έχουν σαπίσει, ενώ και τα χείλη του σε λίγες ώρες θα φαγωθούν από τη σήψη».

alex5

Και ενώ όλοι πίστευαν ότι ο Alex θα πεθάνει, φαίνεται ότι τα αντιβιοτικά άρχισαν να κάνουν δουλειά. Αργά, πολύ αργά, αλλά σταθερά μέρα με τη μέρα η κατάσταση του άρχισε να παρουσιάζει βελτίωση και ύστερα από 3,5 μήνες στην εντατική οι γιατροί ψέλλισαν ότι «μπορεί και να τα καταφέρει» και πράγματι, λίγους μήνες πριν βγει το 2014, η υγεία του έκανε μια θεαματική στροφή και πλέον ο 34χρονος πατέρας, έζησε.

καθημερινά κάνει φυσιοθεραπείες

καθημερινά κάνει φυσιοθεραπείες

Σήμερα έχει επιστρέψει στο σπίτι του και απολαμβάνει την συντροφιά της συζύγου του αλλά και του μικρού λατρεμένου του γιου. «Εκείνος μου έδωσε δύναμη για να ζήσω. Μέσα στη παραζάλη μου σκεφτόμουν το παιδί μου και τα κατάφερα».

 alex9

alex7

Κάθε χρόνο στην Αγγλία προσβάλλονται περίπου 33.000 άνθρωποι από στρεπτόκοκκο Α, αλλά με μια ενέσιμη αντιβίωση των 10 ημερών γίνονται καλά και δεν νοσούν. Μόνο ένα στα 33.000 περιστατικά μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο, εάν δεν προληφθεί. Ο Alex, ήταν ένας από αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το κορίτσι πίσω από τη μάσκα- Το ντοκιμαντέρ που σοκάρει

Αυτά είναι τα 5 πιο σοκαριστικά ιατρικά πειράματα επάνω σε άνθρωπο

Στο νοσοκομείο η ερωμένη του Ronaldo- σάπισαν τα πλαστικά επιθέματα μέσα της. ΦΩΤΟ

Φωτογραφίες – σοκ που θα σας βοηθήσουν να κόψετε το τσιγάρο