Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 18:02

«Φεύγει ένας Πατρίκιος και έρχεται ένας Πληβείος», είπε ο νέος Υπουργός Υγείας Π.Κουρουμπλής

117071097a7acebd88840970f7e427c4

Της : Γιάννας Σουλάκη

Μ’αυτά τα λόγια – χαριτολογώντας προς τον απερχόμενο Υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη – ανέλαβε τη σκυτάλη του Υπουργείου Υγείας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής που έλαβε χώρα το μεσημέρι στην Αριστοτέλους.

Η ομιλία του νέου Υπουργού  ήταν συγκινησιακά φορτισμένη καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θυμήθηκε εξ αρχής την εποχή που είχε ξαναβρεθεί στο Υπουργείο Υγείας σε διοικητική θέση το  ’93-’96, στη θέση του γενικού γραμματέα. Ως συνεργάτης του αείμνηστου Γενηματά, θέλει να ξαναδεί – όπως είπε χαρακτηριστικά – «το ΕΣΥ χωρίς διακρίσεις για τους πολίτες στη ζωή και στο θάνατο»

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, έβαλε ως κύριο στόχο του στο Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα, όπως είπε, την ανθρωπιστική κρίση στο χώρο της υγείας, καθώς «αυτό είναι το πατριωτικό μου καθήκον, όπως είπε, να προσφέρω έργο σε μία κοινωνία που αυτή τη στιγμή πονάει και σφαδάζει»

«Ξέρετε ότι δεν βλέπω,  αλλά να ξέρετε ότι ακούω καλά και οι πόρτες του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές» τόνισε ο νέος υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, θέλουμε ισχυρούς συμμάχους για να προχωρήσουμε, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, και η εντολή είναι να αξιοποιήσουμε χωρίς αποκλεισμούς όλα τα ικανά στελέχη του δημόσιου τομέα».

Ο απερχόμενος Μ. Βορίδης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, ευχήθηκε στη νέα ηγεσία να τα καταφέρει στο έργο που αναλαμβάνει: «’Οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έχουν γνώση και ευαισθησία, στοιχεία που χρειάζονται στο υπουργείο Υγείας και νομίζω ότι θα προσφέρουν, μεσα από τις δικές τους απόψεις και πολιτικές» είπε .

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, είπε ότι προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να ανακουφιστούν οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι μειώνοντας τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, ενώ συνομιλώντας στη συνέχεια με τους δημοσιογράφους προανήγγειλε την κατάργηση του 5ευρου εισιτηρίου στα νοσοκομεία και η επιβάρυνση του 1 ευρώ ανά συνταγή. «Πρώτα απ όλα είναι σημαντικό να ανακουφίσουμε τους ανασφάλιστους, μετά να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών και στη συνέχεια να αναδιοργανώσουμε το ΕΣΥ» επισήμανε ο κ. Ξανθός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Ο άνθρωπος που έζησε με μια καρδιά που δεν χτυπούσε VIDEO

Οι μυστικές λειτουργίες της καρδιάς που αγνοούμε

Πώς να αφαιρέσετε εύκολα τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά σας

Τι κάνει ο πολύς ο ύπνος στα μικρά παιδιά;