Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 8:21

Αυτό είναι το κορίτσι με την περισσότερη τριχοφυΐα στον κόσμο ΦΩΤΟ

trixa1

Στο σχολείο οι συμμαθητές της, την φώναζαν μαϊμού, αλλά εκείνη δεν τους έδινε σημασία. Υπέμενε στωικά τον εκφοβισμό που υφίστατο. Κάποιες φορές μόνο στα διαλείμματα πήγαινε στην τουαλέτα και έκλαιγε μόνη της. Κάποιοι δυσδαιμόνες ενήλικοι στο χωριό της στο Pranakom, έξω από την Μπανκογκ, όταν την έβλεπαν ψιθύριζαν: «λυκάνθρωπος» και έκαναν μόνοι τους σχήματα με τα χέρια για να τους φυλάξει ο θεός από το κακό.

 trixa2

Και όμως η Supatra Sasuphan, ήταν ένα κοριτσάκι 11 χρονών (σήμερα είναι 14). Ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα, που του άρεσε να παίζει, να γελάει, να κοκκινίζει όταν μιλάει για αγόρια. Ένα κορίτσι που πηγαίνει σχολείο και μάλιστα είναι και καλή στα μαθήματα. Η ζωή της όμως δεν ήταν η ζωή που μπορεί να αντέξει ένα 11χρονο παιδάκι. Οικογενειακώς αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Μπανκογκ και να πάει εκεί σχολείο.

 

η οικογένεια της αποφάσισε να μετακομίσει στην Μπανγκόγκ

η οικογένεια της αποφάσισε να μετακομίσει στην Μπανγκόγκ

Τότε η μητέρα της, είπε πως πρέπει να επισκεφτούν κάποιον γιατρό να εξετάσει που οφείλεται όλη αυτή η τεράστια τριχοφυΐα. Στο νοσοκομείο της Μπανκογκ οι γιατροί μετά το αρχικό σοκ, ξεκίνησαν τις εξετάσεις. Ακόμη και το DNA της μελέτησαν. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Η Supatra έχει το σύνδρομο Ambras, ή αλλιώς έχει hypertrichosis (δηλαδή υπερτρίχωση).

 trixa5

Πρόκειται για μια γενετική ανωμαλία κατά την οποία οι τρίχες μεγαλώνουν με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, είναι πιο μεγάλες, πιο χοντρές και φυτρώνουν σε ολόκληρο το κορμί. Η Supatra, δεν ήταν ούτε μαϊμού, ούτε λυκάνθρωπος φυσικά. Λίγο μετά την έξοδο της από το νοσοκομείο χτύπησε η πόρτα του φτωχικού σπιτιού τους και ένας καλοντυμένος κύριος είπε στους γονείς της πως η κόρη τους, θα μπει στο βιβλίο Γκίνες σαν το κορίτσι με την μεγαλύτερη τριχοφυΐα στον κόσμο.

 

και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Στο νέο σχολείο ήταν "το πρόσωπο του σχολείου"

και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Στο νέο σχολείο ήταν «το πρόσωπο του σχολείου»

Από τότε και μετά η Supatra, έγινε το πρόσωπο της ημέρας. Εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, όλοι μιλούσαν για εκείνη. Άλλαξε και σχολείο και πήγε σε ένα καλύτερο. Εκεί κανείς δεν την κορόιδευε. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και όλοι ήθελαν να κάνουν παρέα μαζί της. Συμμετείχε και σε διάφορα διαφημιστικά σποτ, άλλαξε η οικονομική κατάσταση της οικογένειας της. Το σπουδαιότερο όμως είναι πως η Supatra, συνεχίζει να διαβάζει και να θέλει να γίνει γιατρός. Είναι ανάμεσα στις πρώτες μαθήτριες ολόκληρου του σχολείου της.

 trixa6

Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο ζουν περίπου 50 άνθρωποι με το σύνδρομο Ambras. Τα χρόνια του μεσαίωνα και μέχρι το 1800, όσοι γεννιόντουσαν με το σύνδρομο αυτό, θεωρούταν πως ήταν πραγματικά λυκάνθρωποι και βίωναν βασανιστήρια ακόμη και εκτελέσεις (ειδικά στον μεσαίωνα).

 trixa4

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι διάσημοι έχουν εκ γενετής κάποια παραμόρφωση που κρύβουν;

Ποια όργανα του σώματος μας είναι «άχρηστα»;

Από τι πέθανε ο Φαραώ Τουταγχαμών; ΦΩΤΟ

Μέχρι το 2050 οι γυναίκες θα είναι διαφορετικές εμφανισιακά- διαβάστε πως θα είναι