Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 21:38

Η Ναταλία Δραγούμη μιλά για το έκζεμα στις «Περιπέτειες Υγείας», Action 24

Dragoumi_01Έκζεμα: Η ασθένεια που δεν έχει «τόπο»

Τι είναι το έκζεμα και πόσο ταλαιπωρεί τα βρέφη και τα παιδιά; Από έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα υποφέρει περίπου το 15 με 20% των βρεφών και κάνει το βελούδινο δερματάκι τους να «πληγώνεται» από κνησμό που προκαλεί έντονη ερυθρότητα και φολίδες.

«Δεν μπορούσα ούτε να φιλήσω το μαγουλάκι του μωρού μου» λέει η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη που την ερχόμενη Δευτέρα Δευτέρα 2/2/2015 και ώρα 12:00 διηγείται στις Περιπέτειες Υγείας το πρόβλημα που πρωτοεμφανίστηκε στην κόρη της όταν ήταν 3 μηνών. Και ομολογεί ότι ακόμη και σήμερα δίνει μάχη για να την εκπαιδεύσει στην εντατική ενυδάτωση.

Ένα από τα πολλά θέματα που είχε να αντιμετωπίσει η Ναταλία Δραγούμη εκτός από τον πόνο, το αίμα και την καθημερινή ταλαιπωρία του μωρού, ήταν και η αντιμετώπιση που επιφύλασσαν τα άλλα παιδιά στην κόρη της που την κοίταζαν με περιέργεια για το κόκκινο φολιδωτό δέρμα της.

Ο καθηγητής δερματολογίας Νικόλαος Σταυριανέας βρίσκεται στο στούντιο του Action 24, απαντά στις ερωτήσεις της Βάννας Κεκάτου και καθησυχάζει τις μητέρες: «Επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που πάσχουν από ατοπία είναι εξαιρετικά ευφυή. Η ατοπία μετά τα 10 θα αρχίσει να υποχωρεί. Η ευφυΐα θα μείνει για πάντα!»

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκλονιστική μαρτυρία ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας, στις Περιπέτειες Υγείας του Action 24

Ποια φυσική τροφή μπορεί εύκολα να ρίξει τη χοληστερίνη, όπως οι στατίνες;

 Ο Κώστας Βουτσάς μιλάει για το έμφραγμα, στις Περιπέτειες Υγείας του Action 24

Ποιό είναι το ισχυρότερο φυσικό αντιβιοτικό, χωρίς χημικές παρενέργειες;

Υποκύψτε στους … πειρασμούς και κερδίστε ψυχική υγεία!