Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 14:18

Νόμιζε πως ήταν νεκρή επί 3 χρόνια, εξαιτίας μιας σπάνιας διαταραχής

Haley-Smith 3Ηταν το διαζύγιο των γονιών της στα 14 χρόνια, που πυροδότησε για την νεαρή Haley Smith από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ μία σπάνια διαταραχή που ανήκει στις ψυχώσεις και ονομάζεται »Walking Corpse Syndrome». Η Haley επί τρία ολόκληρα χρόνια – μέχρι τα 17 της δηλαδή – ήταν πεπεισμένη πως έχει πεθάνει. 

Το αλλόκοτο συναίσθημα ότι είναι νεκρή εμφανίστηκε στην μικρή μετά το διαζύγιο των γονιών της:  »Μια μέρα την ώρα που καθόμουν στην τάξη, είχα την περίεργη αίσθηση πως ήμουν νεκρή. Τότε αποφάσισα να επισκεφτώ ένα νεκροταφείο ακριβώς για να είμαι κοντά στους άλλους νεκρούς. Φαντασιωνόμουν πικ-νικ σε νεκροταφεία και παρακολουθούσα ταινίες τρόμου επειδή βλέποντας ζόμπι, ένοιωθα σαν να βρίσκομαι με την οικογένειά μου», λέει η Haley.

Μετά από δύο χρόνια απίστευτης ταλαιπωρίας αποφάσισε να επισκεφτεί έναν ψυχίατρο, ο οποίος διέγνωσε την σπάνια ασθένεια. Η ψυχοθεραπεία, αλλά και οι ταινίες της Disney, όπως η Μικρή Γοργόνα, ο Αλαντίν και η Ωραία Κοιμωμένηπου παρακολουθούσε παρέα με τον φίλο της Jeremy, της προκαλούσαν ζεστά, ευχάριστα συναισθήματα και την βοήθησαν να νοιώσει μέρος του αληθινού κόσμου και να ξεπεράσει αυτό το περίεργο και βασανιστικό αίσθημα:

 Haley-Smith «Βλέποντας ταινίες της Disney μου έδιναν ένα ζεστό αίσθημα. Ρώτησα το αγόρι μου Jeremy πώς μπορώ να είμαι νεκρή όταν αυτές οι ταινίες με κάνουν να νιώθω τόσο καλά; Το να είσαι πτώμα είναι η πιο παράξενη εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενη που κατάφερα να βγω ζωντανή», λέει η Haley.

Τί είναι το Σύνδρομο του πτώματος. 

Haley-Smith 2Το «Walking Corpse Syndrome» ή αλλιώς  Σύνδρομο Cotard, είναι ευρύτερα γνωστό από τον Γάλλο νευρολόγο Jules Cotard που το κατέγραψε για πρώτη φορά το 1788, αναφέρεται στην ανεστραμμένη αντίληψη της πραγματικότητας, που προκαλείται από δυσλειτουργία στην περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται ατρακτοειδής έλικα, αλλά και στην αμυγδαλή του εγκεφάλου.

Ο πάσχων νομίζει ότι έχει πεθάνει ή ότι έχει χάσει μέλη του σώματός του, ενώ το παράδοξο είναι ότι έχουν οδηγηθεί πράγματι ασθενείς που πάσχουν από το σύνδομο αυτό στον θάνατο, από ασιτία, καθώς πίστευαν ότι ως νεκροί δεν χρειάζεται πλέον να τρώνε.

Το Σύνδρομο Cotard κατατάσσεται στις παραισθητικές ψυχωσικές διαταραχές, όπως είναι η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αυτές είναι οι 12 πιο παράξενες και σπάνιες ασθένειες στη γη ΦΩΤΟ

«Ξεγελάμε το φόβο του θανάτου κάνοντας παιδιά» – Η εκπληκτική συνέντευξη του Δ. Τριχόπουλου στο Θανάση Λάλα!

Αυτές είναι οι 5 πιο σοκαριστικές ιατρικές ιστορίες στον κόσμο VIDEO

Δείτε τη γυναίκα με τα δυο αιδοία- σπάνια ανατομική πάθηση ΦΩΤΟ