Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 21:38

Απάτη 3 εκ. ευρώ σε δημόσιο νοσοκομείο. Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία

απάτη2Δίωξη βαριά κακουργηματικού βαθμού κατά έξι γιατρών και οκτώ διοικητικών στελεχών δημόσιου νοσοκομείου, απήγγειλε η Εισαγγελία, καθώς αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα υπερκοστολόγησης αναλώσιμων υλικών, παραβιάζοντας τον κανονισμό προμηθειών του νοσοκομείου. Το ύψος της απάτης κατά του δημοσίου, όπως αποκαλύφθηκε, υπερβαίνει τα 3 εκατ.ευρώ.

Τα ονόματα,  - τόσο του νοσοκομείου, όσο και των γιατρών – δεν ανακοινώθηκαν από την Εισαγγελία, ενώ και οι 14 υπάλληλοι του νοσοκομείου οι οποίοι φέρεται να συμμετέχουν στην απάτη, αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, κατ” εξακολούθηση από κοινού τελεσθείσα, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ αλλά και τα 150.000 ευρώ, ποινή που επισύρει ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης.

απάτηΗ υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από το σώμα Επιθεωρητών για υπόθεση υπερκοστολογημένων αιμοστατικών υλικών που προμηθευόταν το επίμαχο νοσοκομείο από συγκεκριμένη εταιρεία με αδιαφανείς διαδικασίες και απευθείας αναθέσεις, την περίοδο από το 2007 έως και το 2009.

Την υπόθεση έχει αναλάβει, ήδη, ανακριτής ο οποίος θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες και από την προμηθεύτρια εταιρεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τα άγνωστα μυστικά της ερωτικής ζωής των Αμερικανών

Τί συμβαίνει στο μυαλό κάποιου, όταν είναι «κατά φαντασίαν ασθενής»;

28 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης, 41 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Αυτό είναι το μοναδικό βότανο, που μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό της γρίπης