Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 7:09

Απίστευτο: Μέσα στο μάτι της ζούσε ένα σκουλήκι- τέρας μήκους 20 εκατοστών VIDEO

Η Κάρμεν, μια γυναίκα από τις ΗΠΑ, άρχισε ξαφνικά να παρουσιάζει έντονο πόνο στο μάτι, και φρικτούς πονοκεφάλους, που την έριχναν στο κρεβάτι. Τα αναλγητικά δεν έκαναν τίποτε. Αποφάσισε τότε να επισκεφτεί τον γιατρό της ο οποίος δεν είδε κάτι που να τον ανησυχήσει.

«Ίσως να είναι πρόβλημα του ματιού» της είπε και την παρέπεμψε στον οφθαλμίατρο. Όταν κάθισε να την εξετάσει ο γιατρός, όταν έριξε το μικρό προβολέα στο μάτι της, εκείνο που είδε τον έκανε να πέσει σχεδόν από την καρέκλα του.

Αιφνιδιάστηκε όταν είδε στο ασπράδι του ματιού, να κολυμπάει ένα λεπτό, αλλά τεράστιο σε μήκος σκουλήκι. «Αυτό είναι η εξήγηση των πονοκεφάλων» είπε στην Κάρμεν και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να αφαιρεθεί το σκουλήκι. «Πρέπει να δράσουμε άμεσα γιατί το σκουλήκι κινείται συνεχώς και μπορεί μετά να μην το εντοπίζουμε» είπε ο γιατρός.

warm2

Ο χειρουργός- οφθαλμίατρος Μπάρυ Σκέλτσερ, από το «Ινσιτούτο μικροχειρουργικής οφθαλμών» στη Φλόριντα, εξηγεί: «Έχουμε πρωτόκολλο για παρόμοιες καταστάσεις, πρέπει όμως να δράσουμε άμεσα. Το σκουλήκι θα μπορούσε να διαλύσει το οπτικό νεύρο». Αμέσως καθαρίστηκε η περιοχή και χορηγήθηκε τοπική αναισθησία στην Κάρμεν.

«Ήμουν ξύπνια. Δεν πονούσα, αλλά ένιωθα μια πίεση στο μάτι μου. Ήξερα τι συμβαίνει και δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα» λέει. Ο ιατρός έκανε μια μικρή τρύπα στην επιφάνεια του ματιού και αφού μπήκε μέσα, και εντόπισε το σκουλήκι, το έπιασε. Τα δύσκολα όμως άρχιζαν από εκείνη της στιγμή και μετά αφού σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε το σκουλήκι να «κοπεί» και κάποιο μέρος του σώματος του να παραμείνει μέσα στο μάτι.

Ο χειρουργός με πολλή προσοχή το αφαίρεσε, αργά και προσεκτικά. Και τα κατάφερε. Αμέσως μετά το έστειλε στο «κέντρο ελέγχου ασθενειών» για ανάλυση. Έτσι θα μάθαιναν τι ακριβώς ήταν. Μετά από λίγες ημέρες έφτασε στο νοσοκομείο ο φάκελος με τις απαντήσεις.

«Ήταν ένα παρασιτικό σκουλήκι, του είδους Dirofilaria. Αυτό ακριβώς που παρασιτεί σε σκύλους. Είναι ένα παράσιτο εξαιρετικά επικίνδυνο αφού θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά, τόσο στο μάτι, αλλά και στην καρδιά και τους πνεύμονες» είπε ο χειρουργός. «Ζούσε ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του ματιού και τρεφόταν με το αίμα της ασθενούς».

Ο βιολόγος Νταν Ρίσκιν, εξήγησε πως το συγκεκριμένο παράσιτο έχει διάρκεια ζωής μέχρι και 10 χρόνια και θα μπορούσε να ζει στο περιβάλλον του ματιού ανενόχλητο.

Δείτε το βίντεο που περιέχει τις πραγματικές στιγμές της επέμβασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνας εικαστικός φωτογραφίζει ανθρώπους στον αμνιακό σάκο (photo+video)

Κόψτε το κάπνισμα πριν γίνουν τα πνευμόνια σας μαύρα : Δείτε το αντικαπνιστικό σπότ της Κινέζικης τηλεόρασης

Δείτε 10 φαλακρά ζωάκια που θα λατρέψετε ΦΩΤΟ

Οι απίστευτες αντιδράσεις μωρών που περνάνε μέσα από ένα τούνελ VIDEO