Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 3:20

3 μύθοι για το σουτιέν, που όλες οι γυναίκες πρέπει να μάθουν

Έχετε ακούσει ότι το σουτιέν προκαλεί… καρκίνο; Μήπως έχετε ακούσει πως το σουτιέν πιέζει το στήθος και δεν το αφήνει να αναπτυχθεί; Διαβάστε 3 μύθους για το στήθος και το σουτιέν…

 bra1

Μύθος 1: Το σουτιέν μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στο στήθος, αφού τα υλικά του, αφήνουν διάφορες τοξικές εκκρίσεις. Πρόκειται για έναν μύθο που διαδόθηκε στη δεκαετία του 90. Συγκεκριμένα είχε ακουστεί ότι οι μπανέλες αφήνουν τοξικά υγρά που προκαλούν καρκίνο στο στήθος. Γρήγορα και μέσω του διαδικτύου ο μύθος αυτός έλαβε τεράστιες διαστάσεις και χρειάστηκε η γνωμοδότηση της ένωσης Αμερικάνων επιστημόνων καθώς και διαπιστώσεις από διάφορα πανεπιστήμια όπως αυτό του Αρκάνσας, για να σταματήσει όλη αυτή η παραφιλολογία.

 bra2

Μύθος 2: Το να κοιμάστε με σουτιέν κάνει τα στήθη σας περισσότερο στητά. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όπως τονίζουν πολλοί γιατροί και πλαστικοί χειρουργοί, το στήθος δεν επηρεάζεται από το εάν θα φοράμε ή όχι σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Φοράμε δεν φοράμε σουτιέν, λένε οι επιστήμονες, όταν ξαπλώνουμε το στήθος απλώνεται.

 bra3

Μύθος 3: Το σουτιέν δεν έχει οφέλη για το στήθος και το κάνει να κρεμάει. Πρόκειται για έναν μύθο ακριβώς αντίθετο με τον Νο2. Σε κάθε περίπτωση ύστερα από έρευνα Γάλλων επιστημόνων σε 300 γυναίκες ηλικίας 18- 35 ετών διαπίστωσαν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, το σουτιέν κρατά ψηλά το στήθος, βοηθάει την πλάτη της γυναίκας να μην καμπουριάζει, και δεν έχει καμία επίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι πρόβλημα αντιμετωπίζει μια γυναίκα με μεγάλο στήθος;

Πως η μουσική του Μότσαρτ επιδρά στο γυναικείο στήθος VIDEO

Πόσες φορές οι άνδρες κοίταξαν το στήθος αυτής της γυναίκας; VIDEO

Έκανε αποχαιρετιστήριο πάρτυ στο στήθος της λίγο πριν τη διπλή μαστεκτομή