Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 2:28

«Αμεσα θα καταβάλλουν τα νοσήλια οι τουρίστες που νοσηλεύονται στη χώρα μας»

κουρουμπλήςΑυτό ανακοίνωσε μιλώντας στον ΣΚΑϊ ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είπε ότι θα υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας, προκειμένου οι τουρίστες να καταβάλλουν αμέσως νοσήλια ή εξέταστρα, κι όχι να αναμένεται εξόφληση εκ των υστέρων από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε χαρακτηριστικά ότι «στην Αγγλία οι τουρίστες πληρώνουν 20 λίρες για νοσήλια», ενώ πρόσθεσε ότι τα χρήματα που οφείλουν κάτοικοι άλλων χωρών που έτυχε να βρεθούν στην Ελλάδα και να νοσηλευθούν σε ελληνικά νοσοκομεία, θα αναζητηθούν για να καταβληθούν στα ταμεία της χώρας μας. Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε ο Υπουργός Υγείας ότι μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δήλωνε αδυναμία ενημέρωσης για τις ιατρικές υπήρεσίες που παρείχαν τα δημόσια νοσοκομεία σε κατοίκους ξένων χωρών, ώστε να ζητηθούν από τις ασφαλιστικές υπηρεσίες της χώρας τους τα αντίστοιχα ποσά για τη νοσηλεία τους.

Οι διαφυγούσες εισπράξεις εξαιτίας αυτού του κενού ενημέρωσης, λέει το Υπουργείο Υγείας, υπολογίζεται ότι είναι τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ ερησίως, ποσό που θα μπορούσε να καλύψει ελλείψεις σε δημόσια νοσοκομεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Προγραμματικές δηλώσεις στην Υγεία: «Πάταξη της διαφθοράς και ίση πρόσβαση στην περίθαλψη»

Παίρνει μόνο ένα λεπτό να το διαβάσετε… Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό!

7 σπιτικά διαγνωστικά τέστ, που μπορούν να σας σώσουν τη ζωή

Απαλλαγείτε από το μπούκωμα σε 5 λεπτά κάνοντας… μασάζ! (video)