Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 19:51

Ερευνα μέχρι το κόκκαλο στα οικονομικά ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ, ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ ζήτησε ο πρωθυπουργός

black money-health.jpg2Να βάλει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο στα οικονομικά τεσσάρων μεγάλων Οργανισμών Υγείας (για αρχή) ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τον νέο Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ως συνέχεια των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα και των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, στην κατεύθυνση της πάταξης του φαινομένου της διαφθοράς.

Ετσι ο Υπουργός κ.Κουρουμπλής κάλεσε πριν από λίγες ημέρες το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, και ανέθεσε στους  υπαλλήλους του το δύσκολο έργο να ανακαλύψουν ατασθαλίες, υπερτιμολογήσεις και σκάνδαλα που είναι βέβαιος ότι υπάρχουν ακόμη, παρά την δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που είχε γίνει μετακύληση των οικοινομικών προβλημάτων του χώρου της υγείας, στις πλάτες των ταλαίπωρων των ασθενών.

black money-health.jpg3Οι Επιθεωρητές έχουν τη ρητή εντολή του Υπουργού της Υγείας να είναι αδέκαστοι ως προς την αποκάλυψη ανθρώπων ή κυκλωμάτων που κάνουν πάρτυ και λυμένονται τον χώρο της Υγείας, από όποιον χώρο και αν προέρχονται.

Οι τομείς που καλούνται τώρα να διερευνήσουν οι Επιθεωρητές είναι:

- ως προς τον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία, εάν έχουν γίνει την τελευταία 3ετία παράνομες ή παράτυπες συμβάσεις, εάν έχουν δοθεί παράνομα εγκρίσεις σε ειδικές θεραπείες ή άδειες για νοσηλεία στο εξωτερικό, εάν υπάρχουν υπερκοστολογήσεις υγειονομικού υλικού, αναλώσιμων και φαρμάκων, το πώς μοιράζονταν τα κονδύλια και εάν είχαν γίνει τυχόν παράνομες παρατάσεις συμβάσεων με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Αμεσα θα καταβάλλουν τα νοσήλια οι τουρίστες που νοσηλεύονται στη χώρα μας»

Προγραμματικές δηλώσεις στην Υγεία: «Πάταξη της διαφθοράς και ίση πρόσβαση στην περίθαλψη»

5 έξυπνα tips που θα κάνεις κάθε βράδυ, για να χάσεις εύκολα κιλά!

Παίρνει μόνο ένα λεπτό να το διαβάσετε… Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό!