Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 0:33

Τι είναι η στύση του θανάτου; ποιες λειτουργίες του σώματος συνεχίζουν, ακόμη και μετά θάνατον.

thanatos01

Όλοι ξέρουμε και πιστεύουμε πως με τον βιολογικό θάνατο σταματάνε όλες οι λειτουργίες του οργανισμού. Και πραγματικά ισχύει αυτό. Όμως κάποιες λειτουργίες συνεχίζουν να υπάρχουν για αρκετή ώρα ακόμη. Διαβάστε απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα όταν η καρδιά και ο εγκέφαλος σταματούν…

thanatosarxiko

Πολλοί λένε ότι αμέσως μετά τον θάνατο τα μαλλιά και τα νύχια μεγαλώνουν. Οι επιστήμονες όμως έχουν μια διαφορετική άποψη. Δεν μεγαλώνουν, αλλά φαίνεται ότι μεγαλώνουν, αφού το δέρμα χάνει τα υγρά του συρρικνώνεται με αποτέλεσμα τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά ή νύχια να φαίνονται μεγαλύτερα.

Οι μύες μπορεί να κινηθούν. Αυτό ισχύει και εξηγείται απλά. Με τον θάνατο κάποιου επικρατεί η λεγόμενη νεκρική ακαμψία. Ο εγκέφαλος παύει να λειτουργεί και να δίνει εντολές στους μύες να κάνουν κινήσεις. Όμως υπάρχουν και κάποιοι μύες που κινούνται αντανακλαστικά και ανεξάρτητα από τις εντολές του εγκεφάλου. Έτσι σε πολλά πτώματα φαίνεται να γίνονται συσπάσεις (σε διάφορα σημεία) οι οποίες όμως είναι αντανακλαστικές.

thanatosnixia

Ο νεκρός μπορεί να βγάλει αναστεναγμούς. Αυτό και εάν παραπέμπει σε ταινία θρίλερ. Όμως έχει εξήγηση. Εάν κάποιος λίγο πριν πεθάνει κρατήσει μέσα του οξυγόνο και αργότερα με κάποιο τρόπο (πχ κατά τη μετακίνηση του πτώματος) οι πνεύμονες πιεστούν, το οξυγόνο θα βγει προς τα έξω, θα περάσει μέσα από τις φωνητικές χορδές και θα δημιουργηθεί ένας ήχος σαν στεναγμός.

Η πέψη συνεχίζει κανονικά, όταν κάποιος πεθαίνει. Ναι αυτό ισχύει. Με τον θάνατο κάποιου δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα πεθαίνουν μέσα του όσα βακτήρια υπάρχουν. Για παράδειγμα τα βακτήρια του εντέρου που συνεχίζουν να ζουν και να «τρώνε» τα τοιχώματα και να δημιουργούν αέρια. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα αέρια να βγαίνουν πολλές φορές ηχηρά μέσα από τα πτώματα.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το νεκροτομείο και το πτώμα με τη στύση ανήκει στον Ντίλιγκερ

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το νεκροτομείο και το πτώμα με τη στύση ανήκει στον Ντίλιγκερ

Η στύση του θανάτου. Άλλο ένα μυστήριο το οποίο όμως εξηγείται επιστημονικά. Η τελευταία στύση του άνδρα που ονομάζεται και «Άγγελος Θανάτου». Πρόκειται για μια μεταθανάτια στύση που συμβαίνει συχνά όταν κάποιος πεθαίνει με το πρόσωπο προς τα κάτω. Είναι απλά μια αντανακλαστική αντίδραση και μόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε για ποιο λόγο η γυναίκα αυτή δεν έχει χαμογελάσει, εδώ και περίπου 40 χρόνια

15 τρόποι να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου, σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα

«Οι φωτογραφίες της αγωνίας» από μοντέλο όταν η αυξητική στήθους δεν πέτυχε

Έχετε δει προϊστορικούς δονητές; θα τρομάξετε ΦΩΤΟ

Ποιοι διάσημοι έχουν εκ γενετής κάποια παραμόρφωση που κρύβουν;