Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 1:38

5 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να φάτε πριν κοιμηθείτε

ipnosfagito3

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι τροφές που σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες δεν μας βοηθούν να κοιμηθούμε και καλό θα είναι να τις αποφεύγουμε. Θα εκπλαγείτε…

1- Πρώτη στη λίστα είναι η σοκολάτα: Οι επιστήμονες τονίζουν πως το να φάμε μια σοκολάτα και κυρίως μαύρη σοκολάτα, είναι σαν να πίνουμε φλιτζάνια μαύρου βαρύ καφέ. Οι κόκκοι της σοκολάτας περιέχουν καφεΐνη και η βρώση της πριν τον ύπνο δεν βοηθάει να κοιμηθούμε. Η ποσότητα της καφεΐνης της σοκολάτας είναι κατά 30% περισσότερη από ένα φλιτζάνι εσπρέσο. Όμως δεν είναι μόνο η καφεΐνη. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει επίσης και μια άλλη διεγερτική ουσία την θεοβρωμίνη.

2- Καυτερά φαγητά και καυτερές σάλτσες: Ότι χειρότερο να φάει κάποιος και μετά να πέσει για ύπνο. Απλά δεν θα καταφέρει να κοιμηθεί, αλλά και εάν το κάνει θα ξυπνάει κάθε τόσο. Θα νιώθει σαν να έχει φάει πέτρες, ακόμη και εάν η ποσότητα που έχει καταναλώσει είναι λίγη. Η πέψη ξεκινάει με την πρώτη μπουκιά. Όταν φάμε κάτι καυτερό και πέσουμε για ύπνο τότε το στομάχι δυσκολεύεται να χωνέψει. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε ή δεν θα μπορούμε να κοιμηθούμε ή θα βλέπουμε εφιάλτες. Σύμφωνα με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, τμήμα ψυχιατρικής, οι πικάντικες τροφές αλλοιώνουν τη χημική σύνθεση του οργανισμού και επηρεάζουν τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

ipnosfagito2

3- Καφές: Στην ίδια κατηγορία με τη σοκολάτα είναι και ο καφές και αυτό τον καθιστά απαγορευτικό ρόφημα πριν τον ύπνο. Ζεστός ή κρύος ο καφές είναι διεγερτικός και αυξάνει την παραγωγή αδρεναλίνης στον οργανισμό. Δεν ενδείκνυται πριν κοιμηθούμε.

4- Αλκοολούχα ποτά: Μπορεί να νομίζετε πως με λίγα ποτάκια θα ζαλιστείτε, θα φτιάξετε κεφάλι και θα κοιμηθείτε σαν πουλάκια, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ναι μπορεί να κοιμηθείτε, αλλά έρευνες δείχνουν ότι ο ύπνος αυτός θα είναι επιφανειακός, γεμάτος ένταση, δεν θα ξεκουραστεί το κορμί και ο εγκέφαλος σας και είναι πολύ πιθανόν να ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο διευθυντής του Κέντρου Ύπνου του Λονδίνου, καθηγητής Ιμπραήμ Ισραάντ, διευκρινίζει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το αλκοόλ προκαλεί διαταραχές στο δεύτερο μισό του κύκλου του ύπνου, ρίχνει τον κανονικό ρυθμό αναπνοής και δημιουργεί υπνικές άπνοιες.

ipnosfagito4

5- Νερό: Ναι καλά διαβάσατε πριν κοιμηθείτε καλό θα είναι να αποφεύγετε να πιείτε μέχρι σκασμού νερό. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι πρέπει να πιούμε νερό μια, μιάμιση ώρα πριν πέσουμε για ύπνο και αυτό γιατί, ο οργανισμός μεταβολίζει εξαιρετικά εύκολα το ζωοφόρο ύδωρ. Αυτό σημαίνει ότι εάν πιούμε μεγάλη ποσότητα τότε μάλλον θα ξυπνάμε κάθε λίγο και λιγάκι και θα επισκεπτόμαστε την τουαλέτα αφού θα λειτουργούν συνεχώς τα νεφρά μας και θα κοιμόμαστε σπαστά και λίγο. Οι επιστήμονες λένε ότι το νερό πρέπει να το πίνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το τέχνασμα κατά της αυπνίας που θα σας κάνει να κοιμάστε σε λιγότερο από ένα λεπτό

Οξεία Λαρυγγίτιδα: Ο άγριος νυχτερινός βήχας και η θορυβώδης αναπνοή που τρομάζουν…

Τι είναι η στύση του θανάτου; ποιες λειτουργίες του σώματος συνεχίζουν, ακόμη και μετά θάνατον.

Μαγικές συμβουλές να ρίξετε ΤΩΡΑ τη χοληστερίνη χωρίς φάρμακα