Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 2:25

Οι όγκοι στην κοιλιά νεογέννητου, δεν ήταν καρκίνος, αλλά τα αγέννητα αδερφάκια του

Το περιστατικό συνέβη στην Κίνα. Ένα νεογέννητο κοριτσάκι ουσιαστικά κυοφορούσε μέσα του 2 έμβρυα, τα αδερφάκια του, 8 και 10 εβδομάδων αντίστοιχα. Τα έμβρυα βρισκόντουσαν στο στάδιο της ανάπτυξής ζύγιζαν 14 και 10 γραμμάρια και σύμφωνα με τους γιατρούς είχαν και τα 4 άκρα τους, σπονδυλική στήλη, θώρακα, έντερα και πρωκτό.

Οι γιατροί ομιλούν για μια σπανιότατη κατάσταση που ονομάζεται «fetus in fetu» και τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί δεν ξεπερνούν τα 200, ή αλλιώς μια περίπτωση ανά 500.000 εγκυμοσύνες.

fetus1

Αρχικά όταν εντόπισαν τους όγκους μέσα στο νεογέννητο θεώρησαν ότι πρόκειται για καρκινικούς όγκους. Το μωρό βάρους 5 κιλών, υποβλήθηκε σε επέμβαση και τότε έκπληκτοι οι χειρουργοί, βρήκαν μεταξύ του αριστερού νεφρού και του συκωτιού τα δίδυμα σχεδόν σχηματισμένα, αδερφάκια του.

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Το ένα από τα 3 έμβρυα μεγάλωσε κανονικά μέσα στη μήτρα, ενώ τα υπόλοιπα δύο δεν κατάφεραν κάτι τέτοιο και άρχισαν να μεγαλώνουν μέσα και πάνω στο πρώτο έμβρυο.

Η καθηγήτρια Jane Corteville, από την πανεπιστημιακή κλινική του πανεπιστημίου του Κλίβελαντ, που έχει αφιερώσει χρόνια έρευνας σε αυτό το φαινόμενο, τόνισε πως πρόκειται για μια σπανιότατη περίπτωση και το περιστατικό πρέπει να συνέβη μεταξύ 5ης και 6ης εβδομάδας.

Δείτε το βίντεο του ABC

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάθετε τα πάντα για την επιλόχειο κατάθλιψη- σταθείτε πλάι στον άνθρωπο σας

Γιατί είναι πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια που αποκτούν παιδιά με καισαρική;

32 καρέ: πως μεγαλώνει ένα παιδί στην κοιλιά της μητέρας του ΦΩΤΟ

9 Μήνες σε 2 λεπτά. Η εξέλιξη μιας εγκυμοσύνης, σ” ένα πολύ τρυφερό βίντεο