Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 14:45

9 φρούτα και λαχανικά που μπορείτε να διατηρήσετε φρέσκα για πάνω από 1 μήνα.

fruitsΥπάρχουν πολλές ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα πάνω από ένα μήνα. Κάποια από αυτά είναι…

fruits2Κρεμμύδια:

Τα κρεμμύδια τυλιγμένα σε μια χαρτοπετσέτα στο ψυγείο μπορούν να διατηρηθούν ακόμα και για ένα χρόνο. Αν δεν υπάρχει όμως χώρος στο ψυγείο ή στην κουζίνα, οποιοδήποτε σκοτεινό και δροσερό σημείο μέσα στο σπίτι είναι κατάλληλο για αποθήκευση.

Μήλα:

Τα μήλα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο δροσερά για τέσσερις εβδομάδες. Μόλις ωριμάσουν πλήρως, απλά τοποθετήστε τα σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο . Επίσης τα μήλα σας θα μπορούσαν να διατηρηθούν ακόμα και για έξι μήνες εάν τα τοποθετούσατε σε ένα σημείο στο σπίτι σας που να είναι από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου με υψηλή υγρασία.

fruits3Πατάτα:

Οι περισσότερες ποικιλίες της πατάτας παραμένουν φρέσκιες στο ντουλάπι για διάστημα τριών έως πέντε εβδομάδων. Η ζωή τους μπορεί να επεκταθεί για μήνες με την τοποθέτησή τους στο ψυγείο. Μόλις όμως παρατηρήσετε ότι η πατάτα είναι μαλακιά και σχηματίζει πράσινα σημεία , ήρθε η ώρα να πεταχτεί .

Κολοκύθι:

Τα κολοκύθια διατηρούνται για αρκετούς μήνες εάν αποθηκεύονται σε ένα σκοτεινό σημείο και φυλάσσονται σε λιγότερο από 10 βαθμούς Κελσίου.

fruits6Σκόρδο:

Το κλειδί για να διατηρηθεί το σκόρδο καλό για μήνες είναι η υγρασία , έτσι είναι καλύτερο να το κρατήσει κανείς στο συρτάρι. Ακόμη και το ψιλοκομμένο σκόρδο μπορεί να διατηρηθεί αρκετές εβδομάδες με αυτό τον τρόπο , απλά φροντίστε να είναι καλά κλεισμένο το δοχείο στο οποίο το έχετε τοποθετήσει . Σημειώστε ότι αν τοποθετήσετε το σκόρδο στο ψυγείο θα βλαστήσει μόλις μετακινηθεί από το κρύο.

Καρότο:

Τα καρότα μπορούν να διατηρηθούν για τέσσερις έως πέντε εβδομάδες στο ψυγείο. Ακόμα και τα baby καρότα μπορούν να μείνουν νόστιμα για σχεδόν ένα μήνα όταν αποθηκεύονται με αυτόν τον τρόπο . Μόλις παρατηρήσετε λευκά στίγματα στα καρότα τότε καταναλώστε τα αμέσως έτσι ώστε να μην χαλάσουν.

fruits.jpg7Λάχανο:

Το λάχανο έχει διάρκεια ζωής έως και έξι μήνες, αν αποθηκευτεί με το σωστό τρόπο . Οι καλύτερες συνθήκες είναι στο ψυγείο σας σε περίπου 0 βαθμούς Κελσίου με 95 % υγρασία . Αν τα εξωτερικά φύλλα αρχίσουν να παρουσιάζουν σημάδια αλλοίωσης μπορούν να αφαιρεθούν, για να εμφανιστούν τα φρέσκα φύλλα που βρίσκονται από κάτω.

fruits5Λεμόνια:

Ένα μπολ με λεμόνια μπορεί να φαίνεται όμορφο στον πάγκο της κουζίνας σας, ωστόσο θα παραμείνουν φρέσκα ​​μόνο για μια εβδομάδα. Για αυτό, καλό είναι να τοποθετούνται σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα μέσα στο ψυγείο σας που μπορούν να διατηρηθούν μέχρι ένα μήνα.

Σέλινο:fruits.jpg6

Το σέλινο διατηρείται φρέσκο τυλίγοντάς το με αλουμινόχαρτο και τοποθετώντας το στο ψυγείο. Αποθηκεύοντας το σέλινο με αυτόν τον τρόπο , θα μείνει φρέσκο για πάνω από ένα μήνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Πώς να αφαιρέσετε εύκολα τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά σας

5 δημοφιλή λαχανικά και φρούτα που περιέχουν…δηλητήριο!

Οι τρελές διατροφικές συνήθειες 10 διάσημων στάρ, που θα σας αφήσουν με ανοιχτό το στόμα!

Δείτε ποιά είναι η σωστή εποχή για όλα τα φρούτα και τα λαχανικά (κατάλογος)