Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 8:55

6 λόγοι που ο οργασμός πρέπει να γίνει ο αχώριστος- καλύτερος σας φίλος

ofeliorg4

1) ένας οργασμός σας χαλαρώνει και το σπουδαιότερο σας ανακουφίζει από το άγχος: Οι επιστήμονες τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο εγκέφαλος απελευθερώνει μαζικά την ορμόνη οξυτοκίνη που δημιουργεί συναισθήματα, αγάπης, ζεστασιάς, ηρεμίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βάζουμε τα προβλήματα και το άγχος στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας.

2) Καταπολεμά την αυπνία: Τη στιγμή του οργασμού που πολλοί και πολλές περιγράφουν και λένε ότι «βλέπουν αστέρια», ο εγκέφαλος απελευθερώνει επίσης μια άλλη ορμόνη την ωκυτοκίνη καθώς και πληθώρα ενδορφινών. Έρευνα του 2000 έδειξε ότι οι γυναίκες που έφταναν σε οργασμό αργότερα κοιμόντουσαν σαν πουλάκια, δίχως άγχος. Ο ύπνος μάλιστα ερχόταν αβίαστα.

3) Λειτουργεί σαν αναλγητικό: με άλλα λόγια ο οργασμός σταματάει τον πόνο. Κάποιοι επιστήμονες λένε ότι ένας οργασμός και οι ορμόνες που παράγει ο εγκέφαλος μας κατά τη διάρκεια του, δρουν σαν ισχυρό αναλγητικό και μπορούν ακόμη και να μας ανακουφίσουν από σκληρούς πόνους, όπως της αρθρίτιδας, τους μετεγχειρητικούς πόνους και –θεωρητικά- ακόμη και από τους πόνους της γέννας.

4) Τονώνει τον εγκέφαλο: κατά τη διάρκεια του οργασμού το αίμα στο κορμί μας ρέει σαν τρελό. Σημαντική ποσότητα ρέει από και προς τον εγκέφαλο. Αυτό λειτουργεί σαν τονωτικό. Μαγνητικές απεικονίσεις κατά τη διάρκεια οργασμού έδειξαν ότι στον εγκέφαλο γίνεται στην κυριολεξία ένα… πάρτι.

ofeliorg3

5) Σας διατηρεί νέους: Έρευνα που έκανε ο φημισμένος Βρετανός καθηγητής κλινικής ψυχολογίας δρ. Ντέιβιντ Ουίκ, ο οποίος μελέτησε σε ένα βάθος χρόνου 10 ετών, ανθρώπους ηλικίας 40 μέχρι 50 ετών που είχαν έντονη σεξουαλική ζωή και άλλους της ίδιας ηλικίας με όχι τόσο έντονη σεξουαλική ζωή, διαπιστώθηκε ότι το 50% εκείνων με την έντονη σεξουαλική ζωή, έδειχναν κατά πολύ νεαρότεροι από τους άλλους.

6) Μας βοηθά να ζήσουμε πιο πολύ: Έρευνα από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε ομάδα ανδρών από 55 μέχρι 69 ετών που είχαν σεξουαλική ζωή, έδειξε ότι το ποσοστό θνησιμότητας μειωνόταν τουλάχιστον στο 50%, τα επόμενα χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπάρχει ή όχι κολπικός οργασμός; Που τελειώνει ο μύθος και αρχίζει η αλήθεια

Και όμως υπάρχουν 4 είδη γυναικείου οργασμού που δεν γνωρίζουμε

Η γυναίκα με τους 70 ημερήσιους οργασμούς, ξεκίνησε θεραπεία VIDEO

Ο οργασμός βελτιώνει την επικοινωνία