Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 4:10

Υπ.Υγείας: Οι προσλήψεις 1000 γιατρών εξαρτώνται από τη διαπραγμάτευση που κάνει η χώρα μας

Κουρουμπλής2Στη χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ο Υπουργός κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν κατηγορηματικός : Οι προσλήψεις 1000 γιατρών και επικουρικών που θα καλύψουν τις ελλείψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία, αλλά και οι συνολικές δαπάνες υγείας θα εξαρτηθούν από την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους.

«Και 5.000 προσλήψεις να θέλω να κάνω, δεν μπορώ αν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας

Στην ίδια συνάντηση ο αναπληρωτής Υπουργός κ.Ανδρέας Ξανθός έδωσε τους συνδικαλιστές γιατρούς, τις συνολικές δαπάνες υγείας που προβλέπονται για το τρέχον έτος. Αυτές διαμορφώνονται ως εξής :  τα 4,5 δισ. ευρώ θα δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα 5,5 δισ. από τις εισφορές των εργαζομένων στα ταμεία και 5,5 δισ. από τις άμεσες πληρωμές των ίδιων των ασθενών.

Τα 350 εκατομμύρια που – σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – προορίζονται για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους και τους άνεργους συμπολιτες μας, προορίζονται κυρίως για την κάλυψη τους σε Κουρουμπλήςφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ οι συνδικαλιστές γιατροί της ΕΙΝΑΠ υποστηρίξαν με βάση στοιχεία από τον ΕΟΠΥΥ, ότι  για την εξωνοσοκομειακή δαπάνη των ανασφάλιστων – που υπερβαίνει τα 5,5 εκατ. ευρώ το μήνα – δεν θα επαρκέσουν τα χρήματα να καλυφθεί η νοσηλεία ούτε καν του 20% των ανασφάλιστων.  Ο Υπουργός απάντησε ότι η δαπάνη για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφάλιστων θα μετακυλήσει στους προϋπολογισμούς και τα ταμεία των ίδιων των νοσοκομείων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας πάντως, απέκλεισε την κατάργηση των απογευματινών ιατρείων στα οποία οι ασθενείς λαμβάνουν περίθαλψη με πληρωμή, καθώς όπως είπε φέρνουν πολλά έσοδα στα ταμεία της υγείας. Ενώ για το θέμα της λήξεις των συμβάσεων 1.000 συμβασιούχων που εργάζονται με voucher στα νοσοκομεία ο κ.Ξανθός απέφυγε να τοποθετηθεί και περιορίστηκε μόνο στο να πει ότι θα πληρωθούν μέχρι τελευταίου ευρώ τις δεδουλευμένες ώρες τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Α.Ξάνθος: «Με νύχια και με δόντια θα παλέψουμε για το ΕΣΥ και την αξιοπρέπεια των ασθενών»

«Αμεσα θα καταβάλλουν τα νοσήλια οι τουρίστες που νοσηλεύονται στη χώρα μας»

6 λόγοι που ο οργασμός πρέπει να γίνει ο αχώριστος- καλύτερος σας φίλος

Στοματικό σεξ και κονδυλώματα. Υπάρχει κίνδυνος;