Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 19:56

Τα μικρόβια λατρεύουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

metro1

Λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα, Μετρό, είναι γεμάτα από μικρόβια. Στις καρέκλες, στις χειρολαβές, σε όλες τις επιφάνειες. Από όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με Αμερικάνικη έρευνα, εκείνο που είναι γεμάτο μικρόβια είναι το Μετρό.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν εκατομμύρια δείγματα που πήραν από λεωφορεία και βαγόνια του Μετρό προκειμένου να δημιουργήσουν έναν ιδιόμορφο χάρτη. Ένα χάρτη μικροβίων (pathomap) και να εντοπίσουν εάν υπάρχει κίνδυνος από τα μικρόβια στα ΜΜΜ και κατά πόσο αυτός είναι μεγάλος. Μην ξεχνάμε ότι τα μικρόβια παραμένουν στις επιφάνειες και όταν ο άνθρωπος τις αγγίζει, τα μεταφέρει.

metro2

Οι επιστήμονες ανάλυσαν και γονιδιακά τα δείγματα των μικροβίων και διαπίστωσαν πως σε ποσοστό 48,3% από όλα τα δείγματα δεν μπορούσαν να ταυτιστούν με κανένα γνωστό οργανισμό, κάτι που σημαίνει πως στις αστικές περιοχές κυκλοφορούν άγνωστα μικρόβια (όχι απαραίτητα ιογενή) τα οποία μεταφέρονται και εκείνα μέσω του ανθρώπου, όταν μπαίνει στα ΜΜΜ. Οι επιστήμονες επίσης διαπίστωσαν ότι περισσότερα από τους μισούς μικροοργανισμούς που εντόπισαν ήταν βακτήρια, ενώ προσδιόρισαν πως μόνο το 0,03% από τα μικρόβια των ΜΜΜ, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία των ανθρώπων και να είναι κάποιος ιός, πχ γρίπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Χιλιάδες παιδιά στα επείγοντα, από την κατανάλωση απορρυπαντικού πλυντηρίου σε κάψουλες

Παιδικά ατυχήματα: Ένα σκληρό βίντεο που κάθε γονέας πρέπει να δει

4 κινήσεις που μπορεί να σώσουν έναν άνθρωπο όταν πνίγεται.

Ποιά είναι η φυσική ουσία, που θεραπεύει άμεσα τις λοιμώξεις του αναπνευστικού;