Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 12:34

Μπούλινγκ: 276.000 μαθητές θύματα, επιχειρούν να αυτοκτονήσουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ

Ο τίτλος του είναι «είμαστε όλοι μας θύματα». Και πραγματικά στο σχολείο, όλοι λίγο πολύ έχουμε πέσει, θύματα μπούλινγκ, ή έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σκηνής μπούλινγκ, ή κάποιοι ήταν οι ίδιοι μπούληδες και τώρα το έχουν μετανιώσει.

Στο βίντεο παρακολουθούμε την ιστορία μιας μικρής μαθήτριας που μια ομάδα συμμαθητριών της της έχει κάνει τη ζωή κόλαση. Ξύλο, εξευτελισμοί, διαπόμπευση. Στο τέλος το κορίτσι δεν αντέχει και αποφασίζει να βάλει τέρμα στη ζωή του. Αυτοκτονεί και αφήνει ένα ματωμένο μήνυμα: «Είμαι θύμα».

Στατιστικά στις ΗΠΑ, ένα παιδί θα πέσει θύμα μπούλινγκ στο σχολείο κατά τη διάρκεια του διαλλείματος, κάθε 7 λεπτά, ενώ μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα πέσει θύμα, κάθε 25 λεπτά. Η ίδια έρευνα τονίζει ότι οι μεγάλοι (γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές) συνήθως κοιμούνται έναν μακάριο ύπνο και δεν καταλαβαίνουν από την αρχή, πότε ένα παιδάκι είναι θύμα… μέχρι η κατάσταση να φτάσει στα άκρα.

Το 85% των παιδιών λέει πως όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια τέτοια σκηνή ένιωσαν εξαιρετικά άβολα, και επίσης πολύ σπάνια κάποιο κινήθηκε να σταματήσει το μπούλινγκ. Μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών στα παιδιά και τους εφήβους αφορά θύματα του μπούλινγκ και σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις θύτες που συνειδητοποιούν τι κάνουν.

Τα θύματα του μπούλινγκ δαπανούν όλη την πνευματική τους ενέργεια να βρουν τρόπους να αποφύγουν το μπούλινγκ και όταν έρχεται η στιγμή να μελετήσουν δεν μπορούν να το κάνουν γιατί είναι εξαντλημένα. Λιγότεροι από τους μισούς, αναφέρουν σε γονείς ή δασκάλους ότι είναι θύματα.

Στις ΗΠΑ 276.000 μαθητές ηλικίας 15- 25 επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν επειδή δεν άντεχαν να είναι θύματα μπούλινγκ. Πέντε χιλιάδες δυστυχώς τα κατάφεραν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα αναγνωρίσουμε την αυτοκτονική συμπεριφορά σε ένα νέο ή έφηβο;

Η φρίκη ενός παιδιού, όταν οι γονείς του μαλώνουν άγρια στο σπίτι VIDEO

Αυτός είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο- Δεν φαντάζεστε την ηλικία του

Ποιος είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στον πλανήτη, που όμως δεν κάνει σεξ;

Γιατί στη Φινλανδία κοιμίζουν τα βρέφη σε χαρτόκουτες;