Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 23:33

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια στις Περιπέτειες Υγείας – Action24

Peripeteies Ygeiaw-sgourakis1Αν και εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από  Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια ή ΧΑΠ, αρκετοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν ή το μαθαίνουν όταν είναι πολύ αργά!

Είστε σίγουροι ότι ο τσιγαρόβηχας που σας ταλαιπωρεί δεν είναι κάτι πιο σοβαρό;  Αν κάθε πρωί υποφέρετε από βήχα, πτύελα, νιώθετε συχνά λαχανιασμένοι κι αισθάνεστε δύσπνοια  είναι πιθανό να πάσχετε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

Την κύρια αιτία εμφάνισης της νόσου αποτελεί το τσιγάρο καθώς οι καπνιστές αντιμετωπίζουν έξι φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν ΧΑΠ.  Έως το έτος 2020, η ΧΑΠ αναμένεται να αποτελεί την 3η αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Peripeteies Ygeias-SgourakisΟ δημιουργός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης της εκπομπής “Μονόγραμμα” Γιώργος Σγουράκης διηγείται στην εκπομπή “Περιπέτειες Υγείας” τη δική του μάχη με την ασθένεια και τις δύσκολες ημέρες στην εντατική.

Στο στούντιο του Action 24 ο ειδικός πνευμονολόγος-φυματιολόγος Ελευθέριος Βρουβάκης εξηγεί το πως και το γιατί στη Βάννα Κεκάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Ψυχογενής ανορεξία: Η ασθένεια που “τρώει” το σώμα, στις Περιπέτειες Υγείας / Action24

Best of «Περιπέτειες Υγείας» στο Action 24

«Δεν χάρηκα τις επιτυχίες μου»: Ο Στ.Μαλέλης μιλά για την κατάθλιψη στις «Περιπέτειες Υγείας»

Εάν δεν έχετε γερό στομάχι ΜΗΝ ακούσετε το ηχητικό αυτό

Βρέφος 24 ημερών πέθανε από έρπη- τον κόλλησε από φιλί