Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 2:25

Η απίστευτη ιστορία του 19χρονου που διέψευσε τους γιατρούς και νίκησε 3 όγκους μέσα στο κεφάλι του

Ο Green σήμερα ύστερα από 3 επεμβάσεις και 3 αφαιρέσεις όγκων στο κεφάλι

Ο Green σήμερα ύστερα από 3 επεμβάσεις και 3 αφαιρέσεις όγκων στο κεφάλι

Ο Chandos Green, είναι ένας 19χρονος που πρόσφατα πέρασε στο πανεπιστήμιο Chichester, του West Sussex και βλέπει τη ζωή να ανοίγεται μπροστά του, με μεγαλοπρέπεια. Πριν λίγους μήνες όμως όλοι έλεγαν ότι ο άνθρωπος αυτός θα πεθάνει. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Bournemouth, Dorset. Όταν ήταν 3, παρουσιάστηκε όγκος στον εγκέφαλο του και μπήκε στο χειρουργείο. Η εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση πέτυχε. Ύστερα από 3 χρόνια, εμφανίσθηκε νέος όγκος, πάλι στο κεφάλι του.

η πρώτη επέμβαση...ήταν 3 ετών.

η πρώτη επέμβαση…ήταν 3 ετών.

Και πάλι ύστερα από πολύωρη και δύσκολη επέμβαση, βγήκε νικητής. Ο καιρός περνούσε, το Chandos, μεγάλωνε με τη φροντίδα των γονιών του αλλά και τον φόβο μιας νέας εμφάνισης καρκίνου. Στα 18 του ο φόβος πήρε σάρκα και οστά. Ένας νέος όγκος εμφανίσθηκε πάλι στον εγκέφαλο του. «Αυτή τη φορά είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσει κάποιος από το χειρουργείο» είπαν οι γιατροί στους γονείς του και συνέχισαν: «Θα ανοίξουμε για Τρίτη φορά το κεφάλι του, μπορείτε να το φανταστείτε; Και ύστερα θα χειρουργήσουμε τον όγκο. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε», κατέληξαν με απαισιοδοξία στο Γενικό νοσοκομείο του Southampton.

 

Η δεύτερη έγινε στα 6 του χρόνια

Η δεύτερη έγινε στα 6 του χρόνια

Και πάλι όμως λίγο η τύχη, λίγο οι ικανότητες, οι γιατροί και ο 19χρονος, τα κατάφεραν. Ο Green, νίκησε για τρίτη φορά τον καρκίνο. Γιατί όμως ο καρκίνος εμφανίζεται συνέχεια στο κεφάλι του; Όπως εξήγησαν οι γιατροί του νοσοκομείου Southampton, όταν ήταν 3 ετών και του αφαίρεσαν τον πρώτο όγκο, δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν εντελώς την περιοχή των κινητικών νευρώνων. Αυτό είχε 2 επιπτώσεις. Ναι μεν του έσωσαν τη ζωή, αλλά πρώτον ανά πάσα στιγμή μπορούσε να υπάρξει νέος καρκινικός όγκος (όπως και υπήρξε) και δεύτερον, ο Chandos, παρουσίαζε μια δυσκολία στο να κινεί το αριστερό του χέρι και πόδι.

Κάποια παιδιά στο σχολείο τον κορόιδευαν για το κουρεμένο του κεφάλι και τον αποκαλούσαν "παιδί - καρκίνο" και ο μικρούλης έκλαιγε και έκλαιγε...

Κάποια παιδιά στο σχολείο τον κορόιδευαν για το κουρεμένο του κεφάλι και τον αποκαλούσαν «παιδί – καρκίνο» και ο μικρούλης έκλαιγε και έκλαιγε…

 

Το ίδιο συνέβη και στα 6 του χρόνια. Μάλιστα μετά την ανάρρωση του ο μικρούλης τότε είχε να αντιμετωπίσει και το μπούλινγκ κάποιον συμμαθητών του στο σχολείο, οι οποίοι τον κορόιδευαν επειδή ήταν ξυρισμένο το κεφάλι του, επειδή φαινόταν η ουλή του χειρουργείου. Τον αποκαλούσαν «το παιδί καρκίνος» και ο μικρούλης όλο έκλαιγε μόνος του στα βουβά, αλλά όλο και πεισμάτωνε, ότι θα νικούσε τον καρκίνο ότι και να γινόταν.

 

Η ουλή στα 19 του χρόνια μετά το χειρουργείο

Η ουλή στα 19 του χρόνια μετά το χειρουργείο

Με την τελευταία επέμβαση οι γιατροί κατάφεραν να καθαρίσουν ολόκληρη την περιοχή και πλέον υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία. Ο ίδιος ο 19χρονος Green, εκτός από το πανεπιστήμιο, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για τη βοήθεια των παιδιών με καρκίνο, ενώ θα τρέξει σε έναν μαραθώνιο από άκρη σε άκρη την Αγγλία για να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά αυτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τα 15 σημάδια που μπορεί να σας προειδοποιούν για καρκίνο

Ποια η σχέση του καρκίνου με την κατάθλιψη;

Δείτε σε φωτογραφίες, πώς πρωτοεμφανίζεται ο καρκίνος του δέρματος

Οι όγκοι στην κοιλιά νεογέννητου, δεν ήταν καρκίνος, αλλά τα αγέννητα αδερφάκια του