Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 11:34

Αυτά είναι τα 7 πιο βρώμικα πράγματα που καθημερινά αγγίζουμε- θα εκπλαγείτε

Στη φύση υπάρχουν «καλά» αν μπορούμε να το πούμε έτσι, βακτήρια που βοηθούν σε διάφορες λειτουργίες τον οργανισμό μας, υπάρχουν όμως και κάποια βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν πολλές και επικίνδυνες ασθένειες. Τέτοια είναι το ecoli, ο σταφυλόκοκκος και η σαλμονέλα.

Δείτε σε ποια καθημερινά πράγματα που αγγίζουμε ζουν αυτά.

bromodaxtylidi

Τα δαχτυλίδια. Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το δαχτυλίδι είναι φωλιά εκατομμυρίων μικροβίων και βακτηρίων. Βρίσκεται μονίμως δίχως να κουνιέται και να αερίζεται στο δάχτυλο μας και αγγίζει μαζί μας τα πάντα. Ειδικά η πλευρά που ακουμπάει στο δέρμα μας είναι η πιο βρώμικη.

 bromoplintirio

Τα πλυμένα ρούχα. Μπορεί το πλυντήριο ρούχων να το χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα ρούχα μας, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο… καθαρά. Ειδικά εάν πλένουμε ρούχα και εσώρουχα μαζί, τότε υπάρχει μεγαλύτερη βρωμιά. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως ακόμη και στο πιο καθαρό εσώρουχο, υπάρχουν απειροελάχιστα ίχνη από κόπρανα, ή και από ούρα (0,1 γραμμάρια) στα οποία ενδεχομένως να ζουν επιβλαβή βακτήρια, όπως το ecoli και διάφορα κολοβακτηρίδια. Μπορεί να καθαρίζουν, αλλά υπάρχει και περίπτωση να παραμείνουν ίχνη τους που θα μεταφερθούν.

 bromoxrimata

Τα χρήματα και τα κέρματα. Αυτό είναι γνωστό. Ένα κέρμα θα το αγγίξουν χιλιάδες χέρια και ότι έχουν αυτά θα παραμείνει επάνω του. Πρέπει πάντα να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, αφού ακουμπήσουμε χρήματα.

 bromopc

Το πληκτρολόγιο. Πράγματι πρόκειται για ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα που αγγίζουμε με τα δάχτυλα μας. Είναι βρώμικο για δυο λόγους. Πρώτον καθαρίζεται δύσκολα, άρα δεν καθαρίζεται καλά, άρα δεν φεύγουν τα βακτήρια από πάνω του και δεύτερον, ας πούμε ότι είναι καθαρό, μια φορά να πάμε στην τουαλέτα και να μην πλύνουμε τα χέρια μας και στη συνέχεια να καθίσουμε να γράψουμε, τότε αμέσως μεταφέραμε τη βρωμιά.

 bromokarotsi

Το καροτσάκι του Σούπερ Μάρκετ. Και αυτό το χρησιμοποιούν δεκάδες άνθρωποι, άρα το αγγίζουν με τα χέρια τους, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Πολλά προϊόντα που αγοράζουμε είναι από το μανάβικο του σούπερ μάρκετ. Ψεκασμένα και βρώμικα λαχανικά αγγίζουν το μεταλλικό μέρος του καροτσιού που γίνεται η ιδανική φωλιά. Μάλιστα σε έρευνα που έγινε στην Αγγλία, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδάκια που ήταν μέσα στο μεταλλικό πλέγμα (τους αρέσει ιδιαίτερα να παίζουν έτσι), κόλλησαν σαλμονέλα.

 bromokouzina

Ο πάγκος της Κουζίνας. Η αλλιώς, «η χαρά του ecoli”. Και αυτό γιατί εκεί ακουμπάμε το ωμό κοτόπουλο ή κρέας πριν το μαγειρέψουμε. Λίγο να μην το καθαρίσουμε καλά, τότε εκείνο γίνεται εστία.

 bromopagkos

Πάγκος κοπής. Πάλι στην κουζίνα αλλά αυτή τη φορά στον πάγκο κοπής των λαχανικών ή των κρεάτων. Λίγο να μην τον καθαρίσουμε, μέχρι και να τον αποστειρώσουμε με ειδικά καθαριστικά και λίγο τα λαχανικά ή το κρέας που ακουμπήσαμε επάνω για να κόψουμε να ήταν βρώμικα, τότε τα βακτήρια θα παραμείνουν επάνω.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί το σχολείο των παιδιών πρέπει να είναι πάντα καθαρό;- είναι θέμα υγιεινής

Εσάς πόσο καθαρός είναι ο ομφαλός σας; Δείτε τι «ζει» μέσα σε έναν ομφαλό

Τα μικρόβια λατρεύουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Γιατί μυρίζουν οι μασχάλες και τα πόδια μας; VIDEO