Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 3:22

Διαβάστε πόσες φορές το χρόνο θα κολλήσετε γρίπη, εάν είστε άνω των 30

flu3

Μια νέα κοινή έρευνα Αμερικανών, Κινέζων και Άγγλων επιστημόνων από το Imperial College του Λονδίνου, έρχεται να διαπιστώσει ότι ένας άνθρωπος που έχει ξεπεράσει τα 30 χρόνια, θα κολλήσει γρίπη (όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν) 2 φορές μέσα σε 10 χρόνια. Αντίθετα όσο νεότερος είναι κάποιος τόσο περισσότερο ευάλωτος είναι στο να κολλήσει γρίπη. Όσες φορές οι άνω των 30 αρρωσταίνουν οι περισσότερες είναι απλά κρυολογήματα.

Οι επιστήμονες πήραν αίμα και ανέλυσαν, από 150 εθελοντές διαφόρων ηλικιών από 7 χρονών, μέχρι και 80. Ήθελαν να εντοπίσουν τα αντισώματα για την γρίπη που έχει ο άνθρωπος κάθε ηλικίας. Είδαν λοιπόν ότι όσο μικρότερος είναι κάποιος τόσο συχνότερα μπορεί να κολλήσει τον ιό. Για παράδειγμα τα παιδιά κολλάνε γρίπη κατά μέσο όρο ανά 2 έτη. Όσο μεγαλώνουμε τόσο μειώνονται οι περιπτώσεις, για να καταλήξουμε πως οι ενήλικες άνω των 30 θα κολλήσουν γρίπη μια φορά στα 5 χρόνια.

flu2

Οι επιστήμονες διευκρινίσαν, ότι είναι άλλο η γρίπη και άλλο το κρυολόγημα, το οποίο έχει τα συμπτώματα της, αλλά δεν είναι γρίπη. Το κρυολόγημα χτυπάει ανεξάρτητα ηλικία. Οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί. Μόνο με εξέταση αίματος μπορούμε να διαπιστώσουμε και να ξεχωρίσουμε τη γρίπη από το κρυολόγημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι πρέπει να αποφεύγεις, όταν εχεις γρίπη ή κρυολόγημα

Δείτε πως επιτίθεται ο ιός της γρίπης στον οργανισμό VIDEO

Αυτό είναι το μοναδικό βότανο, που μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό της γρίπης

10 τροφές που δεν υποψιάζεστε, ότι μπορούν να καταπολεμήσουν τη γρίπη