Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 18:42

Κουρουμπλής: «Σκάνδαλο 10 εκ.ευρώ, σε γερμανική εταιρεία» Vs Βορίδης – Αδωνις: «Λασπολογεί»

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣΟι σοβαρές καταγγελίες του νέου Υπουργού Υγείας Παν.Κουρουμπλή – για σκάνδαλο στο Υπουργείο Υγείας ύψους 10 εκ.ευρώ – εις βάρος των προκατόχων του Α.Γεωργιάδη και Μ.Βορίδη, προκάλεσαν την αντίδραση του τέως και του πρώην, οι οποίοι κατηγόρησαν με τη σειρά τους τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι λασπολογεί αναφερόμενος σε «δήθεν» σκάνδαλα, όπως είπαν χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν. 

Ολα άρχισαν σε χθεσινές τηλεοπτικές εκπομπές, όπου και οι τρεις σε διαφορετική χρονική στιγμή, άρχισαν να εξακοντίζουν κατηγορίες ο ένας έναντι του άλλου. Το φιτίλι άναψε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος αποκάλυψε την ύπαρξη σύμβασης ύψους 10 εκατ. ευρώ που είχε υπογράψει το Υπουργείο Υγείας με γερμανική εταιρεία, ώστε η τελευταία να εκπονήσει μελέτη για την αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Μάκης Βορίδης και ο Αδωνις Γεωργιάδης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση τονίζοντας ότι «για την τιμή και την υπόληψή μας δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας», εξηγώντας μέσω αυτής ότι δεν έκαναν συμφωνία με γερμανική εταιρεία, αλλά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), με χρήματα που προέρχονταν από πρόγραμμα ΕΣΠΑ και μάλιστα από τα 10 εκατ.ευρώ της σύμβασης έχουν καταβληθεί μόλις τα 2 εκατομμύρια ευρώ, παρά την ολοκλήρωση του έργου.

Αδωνις ΒορίδηςΑκουλουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη
Σε «σκάνδαλα» στο Υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε ο κ. Κουρουμπλής κατά το διάστημα της υπουργείας μας, αναφερόμενος σε γερμανική εταιρία που έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχαν.
Επειδή τέτοια σύμβαση δεν υπάρχει.
Επειδή υπάρχει όμως σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή τον υγειονομικό οργανισμό του ΟΗΕ, δηλ. τον παγκοσμίως σοβαρότερο και πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φυσικά για έργο που έχει παραδοθεί, χρηματοδοτείται δε από χρήματα του ΕΣΠΑ που μπορούν να διατεθούν μόνο για λήψη τεχνικής βοήθειας, η δε Βουλή είναι ενήμερη για την σύμβαση αυτή που υπεγράφη επί υπουργίας.
Επειδή η λάσπη στον ανεμιστήρα από εμάς δεν γίνεται ανεκτή.
Επειδή πολιτική κριτική δεχόμαστε όσο άδικη και στρεβλή και αν είναι, αλλά για την τιμή και την υπόληψή μας δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ας εξηγήσει γιατί δέχτηκε να επιστρέψουν ποσά για την αποπληρωμή προμηθειών των νοσοκομείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ας αφήσει τα δήθεν σκάνδαλα. Αν όμως εμμένει και δεν του αρέσει η συγκεκριμένη σύμβαση, ας την καταγγείλει. Άλλως επιτέλους ας παύσει να λασπολογεί.
                      
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Βουλευτής Β’ Αθηνών, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας
Δείτε το βίντεο με τις καταγγελίες του Παναγιώτη Κουρουμπλή 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: