Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 5:23

Ποια φυλή ανθρώπων αντέχει την τοξικότητα του δηλητηρίου Αρσενικού;

arseniko2

Ο Αριστοτέλης από τον 4ο αιώνα είχε εντοπίσει τις ιδιότητες του Αρσενικού. Βρίσκεται παντού σε ελεύθερη μορφή στη φύση, σε απειροελάχιστες όμως ποσότητες που δεν επηρεάζουν την υγεία μας. Υπολογίζεται πως η περιεκτικότητα στο φλοιό της Γης φθάνει περίπου τα 5 γραμμάρια ανά τόνο ενώ η περιεκτικότητά του γενικά στη φύση φθάνει τα 4 άτομα ανά 1 εκατομμύριο ατόμων Πυριτίου.

arseniko3

Όμως σε μεγαλύτερες ποσότητες το υλικό αυτό σκοτώνει… Όχι όλους πάντως. Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που ζουν σε μεγάλο υψόμετρο στις Άνδεις, η οποίοι δεν παθαίνουν τίποτε. Πρόκειται για τον πρώτο ανθρώπινο πληθυσμό ο οποίος έχει φυσική αντοχή στην τοξικότητα του δηλητηρίου αυτού.

Η φυλή αυτή των ινδιάνων έγινε αντικείμενο μελέτης Σουηδών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Ουψάλα, που θέλησαν να κατανοήσουν πως προήλθε η αντοχή αυτή στο δηλητήριο. Οι επιστήμονες έμειναν για αρκετό καιρό μαζί με άτομα της φυλής, στο αφιλόξενο και σκληρό περιβάλλον των Άνδεων. Διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι αυτοί που ζουν εκεί για χιλιάδες χρόνια, έχουν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα του δηλητηρίου, το οποίο υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στην εκεί περιοχή και βρίσκεται παντού. Στα πετρώματα, στο χώμα, στο νερό.

arsenikoarx

Με την πάροδο των χρόνων ο ανθρώπινος οργανισμός, εξελίχθηκε για να αντιμετωπίσει την τοξικότητα. Οι επιστήμονες αφού εντόπισαν την πηγή, υπέβαλαν και σε εξετάσεις τους ινδιάνους για να επιβεβαιώσουν τη θεωρεία τους. Και πραγματικά, διαπίστωσαν ότι ένα γονίδιο στο χρωμόσωμα 10, μεταλλάχθηκε πριν από 7.000 χρόνια προκειμένου να δράσει προστατευτικά απέναντι στην τοξική ουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά είναι τα 7 πιο βρώμικα πράγματα που καθημερινά αγγίζουμε- θα εκπλαγείτε

ΣΠΑΝΙΟ: δείτε το μωρό που γεννήθηκε πρόωρα μέσα στον άθικτο αμνιακό σάκο ΦΩΤΟ

Οι καταστροφές που προκαλεί η κοκαΐνη στον οργανισμό

Η απίστευτη ιστορία του 19χρονου που διέψευσε τους γιατρούς και νίκησε 3 όγκους μέσα στο κεφάλι του