Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 22:53

Δείτε 5 απίστευτες περιπτώσεις ανθρώπων,που είναι ερωτευμένοι με…αντικείμενα. Του Θάνου Ασκητή (VIDEO)

8Του :  Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου-Ψυχίατρου * / Διδάκτωρος Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών,

Πρόεδρου Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Object Sexuality ή objectum sexuality 

Η αντικειμενο-σεξουαλικότητα ή Σεξουαλικότητα με αντικειμένο [στα γερμανικά Objektophilie (OS)] είναι η έντονη συναισθηματική και συχνά ρομαντική επιθυμία για την ανάπτυξη σημαντικών σχέσεων με άψυχα αντικείμενα. Τα άτομα με αυτή την προτίμηση μπορεί να αισθάνονται ισχυρή έλξη, αγάπη και δέσμευση προς ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Μάλιστα, πιστεύουν ότι τα αντικείμενα έχουν ψυχή, ευφυΐα και συναισθήματα, και είναι σε θέση να επικοινωνούν, άρα μπορούν αν ανταποδώσουν τα συναισθήματα που το άτομο επενδύει σε αυτά.

Πιο συγκεκριμένα:

Σε αντίθεση με το σεξουαλικό φετιχισμό, το αντικείμενο σε ένα άτομο με OS αντιμετωπίζεται ως «σύντροφός» τους και όχι ως ένα μέσο, το οποίο χρησιμοποιείται για να ενισχύσει μια ανθρώπινη σεξουαλική σχέση.

Οι σεξουαλικές ή ακόμη και οι στενές συναισθηματικές σχέσεις με τους ανθρώπους είναι ακατανόητες.

Άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι με άψυχα αντικείμενα

2Τον Φεβρουάριο του 2008, η Erika Eiffel,η οποία ανήκει στη μερίδα αυτών των ανθρώπων, ίδρυσε την OS Internationale, μια εκπαιδευτική ιστοσελίδα και διεθνή διαδικτυακή κοινότητα, προκειμένου να διερευνήσει την κατάσταση εκείνων που «αγαπούν αντικείμενα». Η ιστοσελίδα προκάλεσε το έντονο διεθνές ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης. Η Eiffel, το όνομα της οποίας προέρχεται από το γάμο της με τον Πύργο του Άιφελ το 2007, είναι εκπρόσωπος σε μια ποικιλία από διεθνή άρθρα, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά προγράμματα και ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο.Ερωτεύτηκε με τον Πύργο του Άιφελ, το 2004 αναφέροντας ότι ένιωσε αμέσως την έλξη. Πριν από αυτόν τον έρωτά της, είχε μία 20χρονη σχέση με το Τείχος του Βερολίνου.

 

  • 6Ο 41χρονος Joachim A. κατάλαβε ότι είχε μία ασυνήθιστη ερωτική έλξη στα 12 του χρόνια. Η πρώτη του σχέση ήταν με ένα όργανο Hammond με το οποίο έκανε μία «συναισθηματικά και σωματικά πολύ περίπλοκη και βαθιά σχέση, που κράτησε για χρόνια.» Ο τωρινός του σύντροφος είναι μια ατμομηχανή, ενώ και ο ίδιος παραδέχεται ότι ενώ πριν είχε σχέσεις και με άλλα αντικείμενα, μετά από κάποιες επισκευές που έκανε στην ατμομηχανή, έχει πλέον μία μονογαμική σχέση μαζί της.

 

  • 1Η Eija-Riitta Berliner Mauer, που είναι το τελευταίο όνομα σημαίνει κυριολεκτικά «Τείχος του Βερολίνου», παντρεύτηκε το τείχος του Βερολίνου το 1979. Στην ηλικία των 7 ετών ερωτεύτηκε με το Τείχος του Βερολίνου, όταν το είδε στην τηλεόραση. Η Mauer, που σήμερα ζει στη Βόρεια Σουηδία, δήλωσε: «Το θεωρώ μακρύ, λεπτό πράγμα με οριζόντιες γραμμές πολύ σέξι» ενώ υποστηρίζει ότι το Τείχος της Κίνας είναι «πάρα πολύ παχύ» για αυτήν. Μετά την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου, η Mauer δεν επέστρεψε ποτέ για να δει τον σύντροφό της, αν και έχει αντίγραφα από αυτό στο σπίτι της. Λέγεται ότι έχει βρει μια νέα αγάπη για έναν φράκτη κήπων.

5

  • Η Amy Wolfe αισθάνθηκε έλξη στα 13 της χρόνια στο πάρκο ψυχαγωγίας με ένα τρενάκι του λούνα παρκ. Μάλιστα  υποσχέθηκε ότι κάποια μέρα θα το παντρευτεί. Σήμερα έχει αλλάξει το όνομά της από Wolfe σε Weber, του κατασκευαστή του τρένου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Amy Weber ταξιδεύει 160 μίλια, 10 φορές το χρόνο για να επισκεφθείτε τον έρωτα της ζωής της και να φέρει πίσω ανταλλακτικά και βίδες ώστε να αισθάνεται πιο κοντά του, όταν θα βρίσκονται χώρια. Επίσης, κοιμάται με μια εικόνα του ρόλερ κόστερ πάνω από το κρεβάτι της.

 

  • 4
  • Η 27χρονη Amanda Whittaker από το Leeds της Αγγλίας, είναι ερωτευμένη με το Άγαλμα της Ελευθερίας. Στο σπίτι της υπάρχουν πολλά αγαλματίδια από το Άγαλμα της Ελευθερίας, που του έχει δώσει το χαϊδευτικό παρατσούκλι »Libby». Στα εφηβικά της χρόνια ήταν ερωτευμένη με τα τύμπανά της, όπου και κατάλαβε ότι προσελκύεται ερωτικά από γεωμετρικά σχήματα.

Πριν από το 2009, οι γιατροί, ψυχολόγοι και σεξολόγοι ενέτασσαν τις OS στις παραφιλίες, χωρίς όμως συγκεκριμένα στοιχεία ή περαιτέρω έρευνα.

Τον Φεβρουάριο του 2009, η Δρ Amy Marsh, κλινική σεξολόγος, επικοινώνησε με την OS Internationale, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την ΟS. Με τη συναίνεση και τη συνεργασία της Erika Άιφελ και είκοσι αγγλόφωνων μελών της οργάνωσης OS Internationale, η Δρ Marsh πραγματοποίησε μια έρευνα, όπου συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία από αυτή την κοινότητα, και τα οποία παρείχαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ΟS πλέον αντιμετωπιζόταν ως προσανατολισμός και όχι ως παραφιλία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν ως «Love Among the Objectum Sexuals» στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Electronic Journal of  Human Sexuality).

7Η Δρ Amy Marsh αποκάλυψε – με βάση τα αποτελέσματα της προηγηθείσας έρευνας, ότι αναγνωρίζει την OS ως προσανατολισμό, αλλά απαιτείται περαιτέρω μελέτη. Αποκάλυψε επίσης ότι η έρευνά της δεν καταδεικνύει το παιδικό τραύμα ως προγνωστικό παράγοντα. Επεσήμανε ότι αν ήταν πράγματι παράγοντας,  θα υπήρχαν περισσότερα άτομα με OS.

Στη συγκεκριμένη έρευνα «Love Among the Objectum Sexuals», η  Δρ Amy Marsh υποστηρίζει ότι η ΟS δεν είναι κατ “ανάγκη ένα νέο φαινόμενο και, αντίθετα, μπορεί να έχει υπάρξει για πολύ περισσότερο από ό, τι το ευρύ κοινό μπορεί να μαντέψει. Υπάρχουν παραδείγματα OS στην λογοτεχνία όπου ο Κουασιμόδος αναφέρει ότι «είναι ερωτευμένος με τις καμπάνες» στον καθεδρικό ναό «Παναγία των Παρισίων», τυπική συμπεριφορά ενός ατόμου με ΟS. Επίσης, σε τηλεοπτικές σειρές, ο Richard Burgi έκανε μια guest εμφάνιση στο Nip-Tuck, υποδυόμενος έναν πλαστικό χειρούργο με έντονη συναισθηματική έλξη για τα έπιπλα (κυρίως καναπέδες), αναφερόμενος στον εαυτό του ως άτομο με OS και παραθέτοντας το κείμενο από την ιστοσελίδα OS Internationale. Απαγορευμένη σειρά από το Discovery Channel το 2013, προβάλλει έναν άνδρα από την Ολλανδία, ο οποίος πρεσβεύει την αγάπη του για τα ποδήλατα.

 

 ΔΕΙΤΕ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΑΠΙΤΕΥΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ:

Βιβλιογραφικές Αναφορές

1) «Objectum-Sexuality Internationale – Homepage for Objectum-Sexuals&Objectum Sexuality info with Objectum sexual history». Objectum-sexuality.org. Retrieved 2013-12-22.

2) «Gateway to the Berlin Wall: Objectum-sexuality and Animism».

3) Snow, Kate; Brady, Janann (2009-04-08). «Woman Proves Love for Eiffel Tower With Commitment Ceremony».

4) http://objectum-sexuality.org Objectùm-Sexuality InternationaleMarsh, Amy (2010-03-01). «Love Among the ObjectumSexuals». Electronic Journal of Human Sexuality Volume 13.

5) «Amy Marsh’s Web Page».

6) «Institute for Advanced Study of Human Sexuality».

7) «Love’s Outer Limits».

8) Marsh, Amy (2009-10-14). «People Who Love Objects: Part I».

9) Marsh, Amy (2009-10-21). «People Who Love Objects: Part II».

10) Marsh, Amy (2009-10-28). «People Who Love Object: Part III».

11) Baker, David (2012-03-04). «“I’m head over heels in love with the Statue of Liberty’: Shop assistant has got a new flame!».Daily Mail (London).

12) «I’m in love with a three-foot statue of Adonis: Carer, 40, spends every day with £400 moulding of the Greek god of desire she has dubbed “Hans’». Daily Mail (London).2012-03-23.

13) Hanlon, Chris (2012-05-20). «Barking mad for a tree: Canadian mother who is in love with an Oak flies 7,000 miles every year so she can be with it».Daily Mail (London).

* Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος-Ψυχίατρος  / Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών,

Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

www.askitis.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σχέσεις εξάρτησης και τι οδηγεί στην απιστία, από τον Θάνο Ασκητή

Το σεξ μετά τα 50. Από τον Θάνο Ασκητή : «Είσαι ακόμη σέξι!»

Ποια είναι τα επαγγέλματα όπου το σεξ δίνει και παίρνει ανάμεσα σε συναδέλφους;

Τι κοιτάζει η γυναίκα σε έναν άνδρα πριν πέσει στο κρεβάτι του;

10 κανόνες που οφείλετε να «σπάσετε» στον γάμο σας

Πότε η σχέση οδηγεί στην κατάθλιψη; 10 προειδοποιητικά σημάδια