Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 21:08

Τι σχέση έχει η ρύπανση του αέρα με τα εγκεφαλικά;

poll2

Αμερικάνοι επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι η συνεχής έκθεση στη ατμοσφαιρική ρύπανση, στενεύει τις αρτηρίες του λαιμού, οι οποίες μεταφέρουν το αίμα και το οξυγόνο στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για κάποιο εγκεφαλικό.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που μένουν σε πόλεις ή περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση, εν δυνάμει κινδυνεύουν περισσότερο. Και ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει τη νοητική ικανότητα των παιδιών, γνωρίζουμε από παλαιά ότι επηρεάζει και δημιουργεί προβλήματα στο αναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Τώρα λοιπόν ήρθε να προστεθεί και το εγκεφαλικό. Ο λόγος είναι πως οι αρτηρίες του λαιμού όταν είναι στενές ή φραγμένες ευθύνονται για το 50% των εγκεφαλικών.

Η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων εστιάστηκε στις καρωτίδες και έδειξε ότι οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με ατμοσφαιρική ρύπανση έχουν κατά 25% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν στένωση. Και για να ορίσουμε τι είναι ατμοσφαιρική ρύπανση οι επιστήμονες κατέγραψαν τη ρύπανση και τα μικροσωματίδια της που είναι μικρότερα από 2 μικρόμετρα σε διάμετρο. Εκείνη δηλαδή που προέρχεται από τα αυτοκίνητα και τα τζάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ποια χώρα της Ευρώπης ζουν οι άνθρωποι με τα πιο βρώμικα και χαλασμένα δόντια;

Σε πόσο καιρό η μεταμόσχευση ολόκληρου κεφαλιού, θα είναι πραγματικότητα;

Οι 16 συμμαθητές που στέρησαν το χαμόγελο από ένα αυτιστικό παιδί και η επέμβαση της αστυνομίας

Η μια είναι λευκή, η άλλη είναι μαύρη και όμως είναι δίδυμες ΦΩΤΟ