Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 23:07

Το ειδικό τσιπάκι που θα ελέγχει την τοξικότητα των φαρμάκων για την καρδιά

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπέρκλει στην Καλιφόρνια κατάφεραν να τοποθετήσουν καρδιακά κύτταρα που πάλλονται σε ένα τσιπ από πυρίτιο που το μήκος του δεν ξεπερνάει τα 2 χιλιοστά. Μπόρεσαν έτσι να παρακολουθήσουν τις αντιδράσεις της καρδιάς, όταν χορηγείται νέο φάρμακο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες όταν δοκιμάζουν σε ζώα, νέα φάρμακα για την καρδιά, δεν έχουν ένα αποτέλεσμα, το οποίο σε ποσοστό 100% να τους δίνει απαντήσεις σχετικά με την τοξικότητα του φαρμάκου για τον οργανισμό του ανθρώπου που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν κάποιες ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στον ανθρώπινο οργανισμό και εκείνον, των πειραματόζωων.

Η επιστημονική ομάδα που δημιούργησε αυτό το τσιπ, αναφέρθηκε αι στα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν. Και αυτό γιατί όπως ανέφερε για παράδειγμα, για ένα νέο φάρμακο μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 5 δις δολάρια. Από το ποσό αυτό το 55%- 65% αφορά στην έρευνα και τη δοκιμή. Με τη νέα συσκευή το κόστος πέφτει πιο κάτω και από το μισό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ΔΕΝ εμφανίζουμε καρκίνο στην καρδιά;

Εκπληκτικό: δείτε πως γίνεται μια μεταμόσχευση καρδιάς VIDEO

Ο άνθρωπος που έζησε με μια καρδιά που δεν χτυπούσε VIDEO

Οι μυστικές λειτουργίες της καρδιάς που αγνοούμε

Γελάστε με την καρδιά σας και θεραπεύστε τον οργανισμό σας από όλες τις ασθένειες