Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 20:23

Oλοι οι νέοι διοικητές ΕΟΦ, ΕΟΜ, ΕΠΥ, ΚΕΕΛΠΝΟ

νέοι διοικητέςΟλους τους νέους διοικητές, υποδιοικητές, προέδρους και αντιπροέδρους Οργανισμών και Επιτροπών Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Γνωστό κι από το παρελθόν όνομα από τον χώρο της υγείας είναι αυτό του τέως βουλευτή της ΝΔ και υφυπουργού Υγείας, νυν βουλευτή των ΑΝΕΛ κ.Αθανάσιου Γιαννόπουλου, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν στην ανακοίνωση των νέων επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ, (λόγω νομικού κωλύματος, όπως λένε οι πληροφορίες), αλλά και του αναβαθμισμένου «ΥπερΕΚΑΒ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)

 νέοι διοικητές.jpg2Πρόεδρος διορίζεται η Κατερίνα Αντωνίου.

H κ. Αντωνίου είναι επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Α΄ Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει η Δέσποινα Μακριδάκη.

Η Δ. Μακριδάκη είναι Κλινικός Φαρμακοποιός στο ΕΚΠΑ, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός και Διευθύντρια ΕΣΥ. Μάλιστα, είναι Διευθύντρια του Ενοποιημένου Φαρμακείου του «ΓΝΑ Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ». Έχει ασχοληθεί ενεργά με τις κλινικές μελέτες που έχουν λάβει χώρα στο Σισμανόγλειο, καθώς και με θέματα Ποιότητας στο Νοσοκομειακό περιβάλλον. Είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

 

Επιτροπή Προμηθειών Υγείας

Πρόεδρος αναλαμβάνει η Πετρούλα Σαρτζετάκη, ο διορισμός της οποίας είχε προκαλέσει συζητήσεις, ακόμη και πριν ανακοινωθεί επισήμως.

Δικηγόρος και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Aix-Marseille, η Πάτυ Σαρτζετάκη εξειδικεύεται σε θέματα δημοσίου δικαίου.

διοικητές

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

Πρόεδρος του ΕΟΜ αναλαμβάνει ο Ανδρέας Καραμπίνης. Είναι Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής του ΕΚΠΑ και συντονιστής Δ/ντης στη ΜΕΘ του Ωνασείου, ενώ έχει υπηρετήσει σε νοσοκομεία της Γαλλίας.

 

Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)

Ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, που αναλαμβάνει το τιμόνι του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι από τα πλέον γνωστά πρόσωπα του χώρου της Υγείας.

Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ανάλαβει διάφορες σημαντικές θέσεις στο χώρο της Υγείας με κορυφαία αυτή του Υφυπουργού επί κυβερνήσεως της ΝΔ, ενώ πρόσφατα συνέπλευσε με τους ΑΝΕΛ.

keelpno-199x157Αντιπρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ αναλαμβάνει ο Ευστάθιος Πανταζής, Δικηγόρος- Κοινωνιολόγος. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ειδική Επιτροπή Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων και Εξορθολογισμού Πλαισίου Χορήγησης Ιδιοσκευασμάτων για Σοβαρές Ασθένειες (γνωστή και ως Επιτροπή της Θετικής Λίστας)

Ο Δημήτρης Κούβελας, που αναλαμβάνει την Επιτροπή της Θετικής Λίστας (δηλαδή με τα φάρμακα που αποζημιώνει η κοινωνική ασφάλιση) είναι ο άνθρωπος που περιμένουν «πως και πως» οι περισσότερες Φαρμακευτικές Εταιρείες, καθώς εκκρεμούν αποφάσεις για την ένταξη στη λίστα σειρά σκευασμάτων. Ο κ. Κούβελας είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας στο Τμήμα Iατρικής του Α.Π.Θ., με πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο.

ipourgeio_igeias

Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων

Πρόεδρος της άλλης «καυτής» θέσης στο χώρο του φαρμάκου, της Επιτροπής Τιμών αναλαμβάνει ο Ιωάννης Φίλος. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Πτυχιούχος Οικονομικών επιστημών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο του Connecticut, στις ΗΠΑ. Έχει μια μακρά εκπαιδευτική και ερευνητική εμπειρία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Κουρουμπλής: «Σκάνδαλο 10 εκ.ευρώ, σε γερμανική εταιρεία» Vs Βορίδης – Αδωνις: «Λασπολογεί»

8 ενδείξεις ότι θα ζήσεις περισσότερα χρόνια

Δείτε τη στιγμή που ρεπόρτερ παθαίνει εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης VIDEO

Παίρνει μόνο ένα λεπτό να το διαβάσετε… Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό!

Ακούστε την 94χρονη Κινέζα που έπεσε σε κώμα και όταν συνήλθε μιλούσε Αγγλικά