Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 13:56

Πόσες ημέρες θα έμενε ζωντανός ένας άνθρωπος εάν ζούσε στον πλανήτη Άρη;

mars1

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, προβλέπουν ότι οι άνθρωποι που θα πάνε στον Άρη για να τον κατοικήσουν μόνιμα, δεν θα αντέξουν στις συνθήκες του περισσότερες από 68 ημέρες. Θα πεθάνουν πριν καν συμπληρώσουν 3 μήνες ζωής.

Οι επιστήμονες σε μια 35σέλιδη μελέτη τους, εξηγούν γιατί αυτό θα συμβεί. Ο βασικός λόγος είναι η ασφυξία. Οι εθελοντές το ταξίδι των οποίων, μέχρι τον κόκκινο πλανήτη θα διαρκέσει 7 μήνες, αμέσως μόλις εγκατασταθούν στην βάση τους, θα αρχίσουν να παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα υγείας που έχουν να κάνουν με το οξυγόνο. Θα ζαλίζονται συνέχεια, θα έχουν ναυτίες και όσο περνάνε οι ημέρες ο εγκέφαλος τους δεν θα λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε σε συνθήκες γης.

mars2

Η βάση στο Άρη φυσικά και θα διαθέτει πληθώρα φυτών που θα παράγουν οξυγόνο για να θυμίζει την ατμόσφαιρα της γης. Όμως αυτό ακριβώς θα είναι και το λάθος. Τα φυτά θα παράγουν υπερβολικά πολύ οξυγόνο το οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός δεν θα μπορέσει να αφομοιώνει. «Δεν θα υπάρχει μια ισορροπημένη ατμόσφαιρα για να ζήσει ο άνθρωπος» τονίζουν. Στη συνέχεια οι πνεύμονες θα προσπαθήσουν να λειτουργήσουν σε μια ατμόσφαιρα διαφορετική από αυτή που μπορούν με αποτέλεσμα οι λειτουργίες τους να πέφτουν. «ο πρώτος νεκρός θα έρθει πριν καν συμπληρωθούν 3 μήνες. Στις 68 ακριβώς ημέρες»

τα φυτά θα παράγουν υπερβολικό οξυγόνο και οι πνεύμονες δεν θα αντέξουν

τα φυτά θα παράγουν υπερβολικό οξυγόνο και οι πνεύμονες δεν θα αντέξουν

Σήμερα περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι από 140 χώρες, έχουν υποβάλει αίτηση για να γίνουν μέλη της αποστολής «mars 1», η οποία το 2024, θα στείλει απλό κόσμο να μείνει στον Άρη και να δημιουργήσει την πρώτη διαστημική αποικία ανθρώπων. Το κόστος του εγχειρήματος θα αγγίξει τα 5 δις δολάρια. Η εταιρία που πρόκειται να αναλάβει την αποστολή θέλησε να απαντήσει στους επιστήμονες του ΜΙΤ και τους κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησαν ανεπαρκή δεδομένα για την έρευνα τους και «σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε θανάτους από ασφυξία μέσα στη βάση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τη στιγμή που ρεπόρτερ παθαίνει εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης VIDEO

Κάθε επιπλέον ώρα καθισιού, αυξάνει τον κίνδυνο να πάθουμε καρδιακή προσβολή

Η εξομολόγηση της γυναίκας που είχε εθιστεί στο πορνό- αυνανιζόταν μέχρι και 6 φορές τη μέρα

10 παράξενες ιατρικές θεραπείες που χρησιμοποιούν… ζώα!