Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 2:24

Διαβάστε από τι θα πεθάνουν 1.000.000.000 άνθρωποι μέσα στα επόμενα 75 χρόνια

smok3

Το πρόβλημα έχει όνομα και λέγεται τσιγάρο και καπνός. Σύμφωνα με δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» ομάδα επιστημόνων, ζητά από τον ΟΗΕ να ξεκινήσει μια παγκόσμια προσπάθεια προκειμένου να σταματήσει ο πλανήτης να ασχολείται με το τσιγάρο. Οι άνθρωποι να ξεχάσουν δηλαδή τι σημαίνει κάπνισμα.

smik2

Και αυτό πρέπει να συμβεί μέχρι το 2040, ειδεμή, όπως υπολόγισαν οι επιστήμονες, μέχρι να βγει ο αιώνας θα έχουν πεθάνει από το τσιγάρο και το κάπνισμα περισσότεροι από 1.000.000.000 άνθρωποι, από αιτίες που το κάπνισμα επιδεινώνει όπως το έμφραγμα. Οι χώρες που θα πληρώσουν το βαρύ αυτό τίμημα, είναι οι αναπτυγμένες και οι αναπτυσσόμενες. Επίσης το πρόβλημα θα εντοπιστεί στις χώρες τις Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

smok1

Ο Νεοζηλανδός καθηγητής Ρόμπερτ Μπιγκλχόουλ του Πανεπιστημίου του Όκλαντ που συνέγραψε την έκθεση αυτή, τόνισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για μια παγκόσμια προσπάθεια, αφού σήμερα μόνο ένας στους 10 σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει πρόσβαση σε προγράμματα διακοπής καπνίσματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 10 συμπτώματα καρκίνου που συνήθως αγνοούμε

Γονείς προσοχή στις θανατηφόρες μπαταρίες – κουμπιά! Τί να κάνετε σε πιθανή κατάποση

Βάλτε στόχους στη ζωή σας για να προστατευτείτε από τα εμφράγματα

Πόσες ημέρες θα έμενε ζωντανός ένας άνθρωπος εάν ζούσε στον πλανήτη Άρη;