Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 3:35

Η είδηση που θα κάνει τους Vegan χορτοφάγους να βάλουν τα κλάματα

veganΠόσα ζωάκια καταναλώνει κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας κρεοφάγος σε ολόκληρη τη ζωή του; Λοιπόν, σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Vegetarian Calculator, ο μέσος άνθρωπος θα καταναλώσει σε μία ζωή:

 

vegan3

11 αγελάδες

vegan4

      27 γουρουνάκια

vegan5

     2.400 κοτόπουλα

vegan6

  80 γαλοπούλες

vegan7

 30 πρόβατα και

vegan8

 4.500 ψάρια..

κι όλα αυτά, μέχρι να κλείσει τα 80 του χρόνια. 

 Στη λίστα αυτή, δεν περιλαμβάνονται τα μικρά ζωάκια που καταλήγουν στο πιάτο μας όπως πάπιες, χήνες, κουνέλια, πουλάκια, κυνήγι κ.λπ.

Και επειδή οι χορτοφάγοι θα βιαστούν να καταλήξουν σε συμπεράσματα να πούμε, ότι τίποτα δεν είναι άσπρο – μαύρο.

vegan.jpeg2Σε εποχές οικονομικής ευημερίας, άρα και διατροφικής αφθονίας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση διερωτώνται αν είναι απαραίτητο από βιολογική και δικαιολογημένο από ηθική άποψη να σκοτώνουμε ζώα και να τρεφόμαστε μ” αυτά. Πράγματι, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων φαίνεται να έχει πειστεί ότι η κατανάλωση κρέατος είναι όχι μόνο επιβλαβής για την υγεία αλλά και ηθικά επιλήψιμη. Είναι όμως έτσι;

Πλήθος έρευνες επιβεβαιώνουν ότι μια «σωστή» υποθερμιδική δίαιτα, δηλαδή η δίαιτα που στηρίζεται κυρίως σε φυτικές και μόνο εν μέρει σε ζωικές τροφές, αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Οταν όμως η υποθερμιδική δίαιτα γίνεται υπερβολική, τότε πολύ συχνά προκαλεί σοβαρές και μόνιμες διαταραχές της ισορροπίας του οργανισμού. Διαταραχές που σχεδόν αναπόφευκτα οδηγούν στις πολύ γνωστές «πολιτισμικές» παθήσεις: διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, ορισμένες νεοπλασίες, αλλά και σε ψυχικές διαταραχές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Όχι στα προϊόντα από δέρμα σκύλου- ένα σοκαριστικό βίντεο με τον Ιωακείμ Φίνιξ

Προφυλαχτείτε από τα «κακά» της κρεοφαγίας με … κάπαρη

Νιώθετε έτοιμοι να κόψετε το κάπνισμα ; Δοκιμάστε αυτή τη φυσική συνταγή.

Πώς φεύγει ο πονοκέφαλος με ένα…μολύβι!

10 κόλπα για να γεμίσετε τις «μπαταρίες» σας μέσα στη μέρα