Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 22:39

Κατάφεραν και εντόπισαν πως λειτουργεί ο εγκέφαλος όταν είμαστε ερωτευμένοι.

inlove1

Επιστήμονες από την Κίνα κατάφεραν να εντοπίσουν το αποτύπωμα του έρωτα στον εγκέφαλο μας, όταν βιώνουμε μια τέτοια κατάσταση. Η ομάδα του καθηγητή Xiacu Znang, από το πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας μελέτησαν περισσότερους από 100 άνδρες και γυναίκες και διαπίστωσαν διαφορές στον εγκέφαλο, όταν κάποιος είναι ερωτευμένος.

Οι ερευνητές, έκαναν μαγνητικές εγκεφάλου στους εθελοντές οι οποίοι προηγουμένως είχαν συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο και είχαν δηλώσει εάν ένιωθαν εκείνη την περίοδο ερωτευμένοι, όχι ερωτευμένοι ή εάν ήταν λυπημένοι που είχαν χωρίσει.

inlove2

Οι Κινέζοι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στους ερωτευμένους και μελέτησαν τις μαγνητικές τους. Διαπίστωσαν πως εκείνες διέφεραν σε σχέση με τις μαγνητικές των άλλων. Υπήρχαν εξαιρετικά πολλές ορατές αλλαγές σε περιοχές του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με την επεξεργασία των συναισθημάτων. Επίσης εντόπισαν ένα σημείο που λέγεται κερκοφόρος πυρήνας. Όσοι ήταν ερωτευμένοι ο κερκοφόρος πυρήνας τους ήταν εν υπνώσει ενώ στους χωρισμένους η περιοχή αυτή είχε ενεργοποιηθεί.

«Τα ευρήματα μας, ρίχνουν νέο φως στους νευροφυσιολογικούς μηχανισμούς της ρομαντικής αγάπης. Για πρώτη φορά απεικονίστηκε ένα συναίσθημα στον εγκέφαλο», δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι συμβαίνει στο σώμα ενός άνδρα όταν ερωτεύεται;

Τι είδους ταινία να βλέπετε όταν δεν έχετε ερωτική διάθεση;

Φυσικό «ανέβασμα» χωρίς χημικές ουσίες. Ποιά είναι τα 5 φυσικά τονωτικά για τον εγκέφαλο και το σώμα μας

Δείτε πως έρωτας πεθαίνει και γίνεται αδιαφορία VIDEO