Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 2:32

Γιατί ο καρκίνος χτυπά περισσότερο τις παχύσαρκες γυναίκες;

Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο καρκίνος προτιμά να χτυπά τις παχύσαρκες γυναίκες. Μάλιστα οι επιστήμονες τονίζουν ότι μια παχύσαρκη γυναίκα έχει αυξημένο κίνδυνο να προσβληθεί από κάποια μορφή καρκίνου που είναι σχετική με το πάχος, σε ποσοστό μέχρι και 40% περισσότερο από τις γυναίκες εκείνες με κανονικό βάρος.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι στατιστικά μια παχύσαρκη γυναίκα κινδυνεύει περισσότερο από 7 είδη καρκίνου: του μαστού, του εντέρου, της μήτρας, των νεφρών της χοληδόχου κύστης, του παγκρέατος και του οισοφάγου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η οργάνωση Cancer Research UK, οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν 25% πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιες από τις 7 μορφές των καρκίνων. Και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα σε 1.000 παχύσαρκες γυναίκες, οι 274 θα διαγνωστούν με κάποιον από τους 7 καρκίνους που σχετίζονται με το αυξημένο πάχος, ενώ μεταξύ 1.000 γυναικών με κανονικό βάρος, θα διαγνωστούν οι 194. Ο λόγος που η παχυσαρκία «εννοεί» τον καρκίνο αφορά στην αυξημένη παραγωγή οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα τροφοδοτούν τα καρκινικά κύτταρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε σε φωτογραφίες, πώς πρωτοεμφανίζεται ο καρκίνος του δέρματος

Πότε η «ελιά» είναι καρκινικός σπίλος; Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν εξέταση;

Δες τι συμβαίνει στο δέρμα σου όταν πίνεις ποτά κάτω απ’τον ήλιο!

Πρώτες βοήθειες για τα εγκαύματα από τον ήλιο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου : Καταρρίψτε τους 4 μύθους για τον καρκίνο

«Επικίνδυνο το σολάριουμ», λέει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών