Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 17:53

Η διαφήμιση που απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ. Έδειχνε ανήλικες να ποζάρουν με στρινγκ

diaf1

Σαν την «χαρά των αρρωστημένων μυαλών» χαρακτήρισαν ειδικοί ψυχολόγοι τη συγκεκριμένη καμπάνια και απαίτησαν με επιστολή τους προς τις Αμερικάνικες αρχές να αποσυρθεί, τόσο από τα έντυπα όσο και από το ίντερνετ.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ανήλικα μοντέλα να φορούν στρινγκ (ενώ το προϊόν που διαφημίζεται είναι οι μπλούζες), να σκύβουν προκλητικά σαν ώριμες γυναίκες και να κοιτάζουν τον φακό με λάγνο βλέμμα. Η αρχή διαφημιστικών προτύπων ΑSΑ (Advertising Standards Authority) στις ΗΠΑ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη και κατάφερε να διακόψει με 2 μάλιστα αποφάσεις την καμπάνια.

diaf2

Η συγκεκριμένη εταιρία ρούχων πάντως φαίνεται ότι έχει μια ροπή προς το συγκεκριμένο είδος, αφού πριν από μερικά χρόνια είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με μια άλλη καμπάνια που αφορούσε σχολικά ρούχα. Η καμπάνια λεγόταν «ημέρες σχολείου». Τότε είχε ντύσει πάλι ανήλικα μοντέλα με ποδιές και σχολικά ρούχα και τα είχε βάλει να ποζάρουν σε προκλητικότατες πόζες. Και εκείνη η καμπάνια είχε απαγορευτεί.

diafimisi3

Γονείς, αλλά και επιστήμονες ψυχολόγοι σε συνεργασία με τις αρχές τονίζουν ότι τέτοιου είδους καμπάνιες εξάπτουν τις φαντασιώσεις στους παιδόφιλους με ότι θλιβερό, αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Sweetie»: Το άβαταρ που συλλαμβάνει παιδόφιλους στο Διαδίκτυο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα καλύτερα animation για την κακομεταχείριση των μικρών παιδιών

Κάντε το επιστημονικό τεστ με τις 10 ερωτήσεις, που φανερώνει αν είχατε τραυματική παιδική ηλικία

Σοκάρει η διαφήμιση με τα σταυρωμένα παιδιά ΦΩΤΟ