Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 8:39

Οι γυναίκες πονούν περισσότερο στον τοκετό, όταν μέσα στην αίθουσα βρίσκεται και ο άνδρας τους;

delivery3

Όμως η ευγενική κατά τα άλλα πράξη και συμπεριφορά αυτή, δημιουργεί στη γυναίκα που γεννάει, περισσότερο σωματικό πόνο από εκείνον που ήδη νιώθει. Μια νέα Βρετανική έρευνα διαπίστωσε πως οι γυναίκες όταν γεννούν και μέσα στην αίθουσα βρίσκεται ο σύντροφος τους, πονάνε πολύ περισσότερο.

Οι επιστήμονες από το University College London, το King’s College του Λονδίνου και το University of Hertfordshire, τόνισαν ότι στην έρευνα που έκαναν δεν βρήκαν ούτε μια γυναίκα που γέννησε με τον άνδρα της δίπλα της μέσα στην αίθουσα τοκετών, και να ένιωσε λιγότερο πόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα από 40 ετοιμόγεννες που μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν μαζί με τον σύντροφο τους. Στη συνέχεια μελέτησαν άλλες 40 γυναίκες οι σύντροφοι των οποίων όμως δεν ήταν μέσα στην αίθουσα στο πλάι τους, αλλά περίμεναν στο διπλανό δωμάτιο. Δεν είχαν καμία οπτική ή άλλη επαφή.

delivery2

Από την εγκεφαλική δραστηριότητα προέκυψε ότι ο πόνος που ένιωθε η πρώτη ομάδα γυναικών (εκείνες με τους συντρόφους στο πλάι τους) όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά σε πολλές περιπτώσεις ήταν αυξημένος. Οι επιστήμονες δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας στο επιστημονικό περιοδικό Social Cognitive and Affective Neuroscience.

Οι Βρετανοί ερευνητές τονίζουν πως το να παρευρίσκεται ο σύντροφος στην αίθουσα δεν είναι θέσφατο και θα πρέπει η παραμονή του να εξετάζεται σε σχέση με τη δύναμη και την προσωπικότητα της γυναίκας που γεννάει. Τονίζουν επίσης πως ο πόνος και η απάλυνση του από τον σύντροφο της ετοιμόγεννης, σε κάποιο βαθμό, έχει να κάνει με τη σχέση του ζεύγους και την ψυχική κατάσταση της γυναίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή. Γίνεται;

Ρομπότ έγκυος γεννά με …φυσιολογικό τοκετό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάθετε τα πάντα για την επιλόχειο κατάθλιψη- σταθείτε πλάι στον άνθρωπο σας

Νέο τεστ μπορεί να προβλέψει εάν μια έγκυος θα γεννήσει πρόωρα