Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 16:01

Τι μπορεί να πάθουν οι άνδρες όταν κάνουν συνέχεια μπάνιο με καυτό νερό;

A man takes shower

Έρευνες έχουν καταδείξει πως η ανδρική γονιμότητα όσο μεγαλώνει ο άνδρας, μειώνεται σταδιακά αφού τοι σπέρμα φθίνει τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα. Ένας από τους σημαντικούς λόγους που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο είναι το μπάνιο με καυτό νερό.

Οι υψηλές θερμοκρασίες όπως και τα στενά εσώρουχα, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση των σπερματοζωαρίων, αλλά και στην κινητικότητα αυτών. Το σημείο που παράγεται το σπέρμα, οι όρχεις δηλαδή, δεν λειτουργούν σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης. Για το λόγο αυτό μάλιστα οι όρχεις έχουν πάντα χαμηλότερη θερμοκρασία από το υπόλοιπο σώμα.

Το όσχεο στο οποίο βρίσκονται είναι μια περιοχή στην οποία απουσιάζει εντελώς το λίπος (που εν δυνάμει λειτουργεί σαν θερμομονωτικό). Έτσι η θερμοκρασία στην περιοχή αυτή είναι πιο δροσερή και είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Mitspe Shalem: A man takes a shower on the shore of the Dead Sea

Η υπερθέρμανση των όρχεων από πολλούς παράγοντες και κυρίως από τα καυτά ντους και τα στενά εσώρουχα λειτουργεί ανασταλτικά για τη παραγωγή ζωντανών και υγιών σπερματοζωαρίων. Όταν κάποιος φοράει συνέχεια στενά εσώρουχα και κάνει συνέχει μπάνιο με καυτό νερό το οποίο βρέχει κα την περιοχή αυτή, έχει αυξημένες πιθανότητες με τον καιρό, τα σπερματοζωάρια του να χάσουν την κινητικότητα τους και η ποιότητα/ποσότητα του σπέρματος του να μειωθεί.

Με απλά λόγια η ζέστη σκοτώνει τα σπερματοζωάρια. Το χειρότερο όλων για τη γονιμότητα, λένε οι γιατροί είναι να γεμίζει ένας άνδρας τη μπανιέρα με καυτό νερό και να παραμένει μέσα της για πολλή ώρα. Ουσιαστικά δολοφονεί τα σπερματοζωάρια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν το σπερματοζωάριο και το ωάριο παράγουν μουσική κατά τη σύλληψη

Πώς θα καταλάβετε, ότι έχετε χαμηλή τεστοστερόνη; 

Συνέθλιψε τα γεννητικά του όργανα κατά τη διάρκεια του σεξ

Δείτε πως λειτουργεί το μηχάνημα που συλλέγει αυτόματα… σπέρμα VIDEO