Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 15:43

Ποιο είναι το χάπι που θα πρέπει να πάρει ο Σόιμπλε για να δει τα πράγματα διαφορετικά;

Το χάπι το έφτιαξαν Αμερικάνοι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Μπέρκλει και του Σαν Φρανσίσκο. Το ονόμασαν «χάπι συμπόνιας» και σαν βασική συστατική ουσία έχει την τολκαπόνη, μια ουσία που χρησιμοποιούν κατά της νόσου του Πάρκινσον και η οποία παρατείνει τη δράση της ντοπαμίνης.

Ουσιαστικά μπορεί και αλλάζει τη χημεία του εγκεφάλου και δημιουργεί ακόμη και σε ψυχρούς ανθρώπους, το συναίσθημα της συμπόνιας, τους κάνει ευαίσθητους. Οι επιστήμονες δοκίμασαν το χάπι και σε εθελοντές και μάλιστα με έναν εξαιρετικό τρόπο.

angrysoible2

Από τους 35 εθελοντές οι μισοί πήραν κανονικά το χάπι και οι άλλοι μισοί πήραν πλασέμπο (ψευδοφάρμακο). Ύστερα από λίγο κλήθηκαν να μοιράσουν ένα χρηματικό ποσό ανάμεσα στους εαυτούς τους και σε κάποιον άγνωστο. Όσοι είχαν πάρει το κανονικό χάπι, μοίρασαν το ποσό τίμια και ακριβοδίκαια, ενώ οι υπόλοιποι που είχαν πάρει το πλασέμπο, άρα μέσα στον εγκέφαλο τους δεν είχε συμβεί κάποια χημική αλλαγή, μοίρασαν το ποσό προς όφελος τους.

Η συγκεκριμένη ουσία που είναι το κύριο συστατικό του νέου χαπιού, η τολκαπόνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται κατά της νόσου Πάρκινσον. Η τολκαπόνη παρατείνει τη δράση της ντοπαμίνης η οποία ως γνωστόν επηρεάζει άμεσα τα σημεία του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με την ανταμοιβή αλλά και την απόλαυση. Το χάπι αλλάζει την χημεία μέσα στον προμετωπιαίο φλοιό και ο άνθρωπος γίνεται περισσότερο συναισθηματικός και ευαίσθητος

Οι επιστήμονες θεωρούν πως με το συγκεκριμένο χάπι στο μέλλον, κάποιες ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια που χαρακτηρίζεται και από έλλειψη συμπόνιας, θα μπορεί να γίνουν ηπιότερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτες φωτογραφίες με ζώα πριν γεννηθούν

Αντιμετωπίστε τις αιμορροϊδες σε 30 λεπτά

Το φυτό Αρτεμισία μπόρεσε να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα στο στήθος, σε 16 ώρες

Γιατί 6 στις 10 Ελληνίδες αυτοϊκανοποιούνται και δεν κάνουν σεξ;