Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 17:51

Αυτοί είναι οι καλύτεροι μπαμπάδες στο ζωικό βασίλειο

Φροντίζουν τα μικρά τους, σαν να έχουν εκείνοι το μητρικό φίλτρο, αλλά δεν είναι οι μαμάδες τους. Είναι οι μπαμπάδες τους. Δείτε ποιο είναι οι καλύτεροι μπαμπάδες στο ζωικό βασίλειο.

 mpampadesmarmoset

Οι πίθηκοι του νέου Κόσμου, ή αλλιώς Marmosets. Πρόκειται για εξαιρετικούς μπαμπάδες που λατρεύουν τα μικρά τους. Κάθονται δίπλα στα νεογέννητα, τα ζεσταίνουν, τα φροντίζουν, τα ταΐζουν με τις τροφές που θα φέρει το θηλυκό, τα περιποιούνται και τα καθαρίζουν. Όταν κάποιο μικρό βαρεθεί και αρχίζει να κλαίει τότε ο μπαμπάς marmoset, το πιάνει, το βάζει στους ώμους του και ξεκινάνε την περιπλάνηση. Οι πίθηκοι του νέου Κόσμου δεν ξεπερνούν τα 20 εκατοστά.

 mpampadesvatraxos

Ο βάτραχος Oreophryne. Το θηλυκό γεννάει εκατοντάδες αυγά μέσα σε μια βλέννα και από κει και μετά αναλαμβάνει την φροντίδα τους, το αρσενικό. Αγκαλιάζει την βλέννα και δεν την αφήνει με διάφορους τρόπους να στεγνώσει κάτι που θα σημάνει τον θάνατο των αυγών. Δρα υπερπροστατευτικά και επιτίθεται εκείνος πρώτος σε κάθε κίνδυνο που θα πλησιάσει τα αυγά.

 mpampadestsakali

Το χρυσό Τσακάλι. Ζει στην Ινδία και θεωρείται ένα ζώο όπου το αρσενικό είναι για πάντα ο πιστός σύντροφος του θηλυκού. Όταν το θηλυκό κοντεύει να γεννήσει, το αρσενικό σκάβει λαγούμια. Σε αυτόν το χώρο θα αναπαυτεί το θηλυκό και τα νεογέννητα. Το αρσενικό φυλάει σκοπιά στην είσοδο του λαγουμιού μέχρι να απογαλακτιστούν τα μικρά του. Κυνηγάει και μασάει τα θηράματα του μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Με τον πολτό αυτόν, ταίζει στο στόμα τη σύντροφο του που παραμένει στο λαγούμι.

 mpampadespigkouinos

Αυτοκρατορικός Πιγκουΐνος. Όποιος έχει δει την ταινία happy feet, θα καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο μπαμπάς αυτοκρατορικός πιγκουΐνος. Μόλις το θηλυκό βγάλει το αυγό, ο αρσενικός στέκεται επάνω του, μέρες ολόκληρες μέχρι να εκκολαφθεί. Μένει όρθιος με το αυγό ανάμεσα στα πόδια του, τουλάχιστον 2 μήνες. Το προστατεύει από το δριμύ ψύχος και το ζεσταίνει. Εκείνη την περίοδο το φαγητό δεν είναι η άμεση προτεραιότητα του. Το σώμα του εκκρίνει μια γαλακτώδη ουσία που δεν είναι γάλα, αλλά μοιάζει με το μητρικό γάλα και τρέφει το νεογέννητο μέχρι να έρθει η μητέρα του από το κυνήγι και να του δώσει την πρώτη στέρεα τροφή.

 mpampadesippokampos

Ιππόκαμπος. Ίσως ο πληρέστερος μπαμπάς. Όταν έρθει η εποχή του ζευγαρώματος και αφού ολοκληρωθεί η τελετουργία με τους χορούς ανάμεσα σε θηλυκό και αρσενικό, τότε το θηλυκό εκκρίνει μέσα στο αρσενικό τα αυγά της (τα οποία συχνά ξεπερνούν τα 200) και φεύγει. Ο μπαμπάς ουσιαστικά γίνεται και μαμά και από μέσα του θα βγουν τα μικρά ιπποκαμπάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 παράξενες ιατρικές θεραπείες που χρησιμοποιούν… ζώα!

Απίστευτο βίντεο: η φιλία των ανθρώπων με άγρια και –συχνά- επικίνδυνα ζώα

10 απίστευτες φωτογραφίες από ζώα που κάνουν σεξ

Δείτε 10 φαλακρά ζωάκια που θα λατρέψετε ΦΩΤΟ