Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 17:53

Ανακαλύφθηκε το χάπι που «ξεγελά» τον οργανισμό σας ότι έχει φάει και σας αδυνατίζει

xapi2Τι θα συνέβαινε εάν μπορούσατε να ξεγελάσετε τον οργανισμό σας με τη σκέψη ότι είστε «χορτάτοι»; Επιστήμονες του Ινστιτούτου βιολογικών σπουδών Salk στο La Jolla της Καλιφόρνιας, ανακάλυψαν «το ιερό δισκοπότηρο» όλων των χαπιών διατροφής.

Το χάπι, που ονομάζεται fexaramine, οδηγεί – όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες που το ανακάλυψαν – σε απώλεια λίπους και απώλεια βάρους, βελτίωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, αλλά και της χοληστερόλης, και κατόρθωσε να μειώσει φλεγμονές στις δοκιμές στα ποντίκια. «Τα ποντίκια έχασαν περισσότερο από το 10% του σωματικού βάρους τους σε 5 εβδομάδες», λέει ο επικεφαλής της μελέτης ερευνητής Ronald Evans, PhD, διευθυντής του Εργαστηρίου Γονιδιακής Έκφρασης στο Salk Institute.

xapi4Το μυστικό της επιτυχίας του χαπιού έγκειται στην ικανότητά του να επηρεάζει τους αισθητήρες του σώματος που σχετίζονται με την πληρότητα και τον κορεσμό που αισθανόμαστε μετά από την κατανάλωση ενός γεύματος. «Το πρώτο πράγμα που συμβαίνει όταν τρώτε είναι η απελευθέρωση μία όξινης ουσίας που ονομάζεται χολικό οξύ, μία ουσία που βοηθά στην πέψη των τροφών,» εξηγεί ο Evans. Το χολικό οξύ βοηθά να ξεκινήσουν μια σειρά από λειτουργίες στο σώμα. «Είναι σαν μια σκυταλοδρομία,  όπου η σκυτάλη παίρνει το χολικό οξύ που ενεργοποιεί το συκώτι, συνεχίζεται με αύξηση της ροής του αίματος, και τον λιπώδη ιστό που καίει μερικές θερμίδες για να κάνει χώρο για νέες, με τη μόνη διαφορά ότι ο οργανισμός δεν έχει νέες θερμίδες να κάψει», λέει. Χωρίς το αναμενόμενο «πολύτιμο φορτίο» της τροφής, τα λιποκύτταρα μένουν από καύσιμα και μικραίνουν.

xapiΤο Fexaramine διαφημίζεται ως το χάπι που σέβεται τη φύση του ανθρώπου και δεν προσπαθεί καν να σας σταματήσει από την απόλαυση του τσίζμπεργκερ. «Το φαγητό είναι γενετικά προγραμματισμένοι για την επιβίωσή μας», λέει ο Evans. «Μπορεί να χρησιμοποιείτε φάρμακα για να καταστείλετε την όρεξή σας και να προσπαθείτε να περιορίσετε ένα ένστικτο, το οποίο προκαλεί όλα τα είδη των αντιδράσεων από το σώμα σας, που επιμένει να σας θυμίζει το ένστικτο του φαγητού». Αντ “αυτού, το νέο χάπι διεγείρει τη φυσική λειτουργία, λένε οι επινοητές του, τη διαδικασία της πέψης, λειτουργία που το σώμα εκτελεί με ευχαρίστηση.

xapi5Το Fexaramine λένε οι επιστήμονες, μπορεί επίσης να αποδειχθεί ασφαλέστερο από πολλά φάρμακα που προορίζονται για δίαιτα, γιατί δεν δημιουργεί προβλήματα στο αίμα, καθώς λειτουργεί μόνο στο έντερο, εκεί όπου αρχίζει η πέψη. Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι με το υψηλό προφίλ ασφαλείας που πιστεύουν ότι έχει το χάπι και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα απώλειας βάρους (περίπου το 5% του βάρους σε ένα χρόνο) σε περίπου 2 χρόνια από τώρα, θα πάρει την απαραίτητη έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA)

«Επειδή ο ανθρώπινος οργανισμός διαχειρίζεται το βάρος του λίγο διαφορετικά από ό,τι τα ποντίκια, δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι το όφελος θα είναι το ίδιο και στον άνθρωπο, εάν προηγουμένως δεν το δοκιμάσουμε», λέει ο Evans. «Αλλά η λειτουργία της αίσθησης του κορσμού είναι η ίδια, καθώς και το σύστημα της πέψης, οπότε είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

prevention.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Success stories: 12 γυναίκες φωτογραφίζονται πριν και μετά το εντυπωσιακό αδυνάτισμά τους. (ΦΩΤΟ)

Πως θα αντιδρούσατε εάν κάποιος δικός σας άνθρωπος αδυνάτιζε 60 κιλά; VIDEO

Έτσι γίνεται το κορμί, όταν χάσουμε ξαφνικά 78 κιλά ΦΩΤΟ

Φωτογράφιζε τον παχύσαρκο εαυτό της επί 11 χρόνια ΦΩΤΟ

Έρευνα: Γιατί τα φύκια είναι ο απόλυτος σύμμαχος στο αδυνάτισμα