Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 22:53

Γιατί οι παππούδες κακομαθαίνουν τα εγγόνια τους; Τι μπορείτε να κάνετε;

grandparent.jpg8 grandparent.jpg10

Αν έχετε βαρεθεί να μαλώνετε με τους γονείς ή τα πεθερικά σας, γιατί θεωρείτε ότι κακομαθαίνουν τα παιδιά σας, τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε τακτική.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς γίνεται οι ίδιοι άνθρωποι, που όταν σας μεγάλωναν, δεν σας αφήναν να σηκωθείτε από το τραπέζι αν δεν αδειάζατε το πιάτο με τις φακές, τώρα να «συμπονούν» το εγγονάκι τους, που αρνείται να τις φάει, και να τρέχουν να του φτιάξουν τις αγαπημένες του τηγανητές πατάτες.

grandparentΚι όμως, αν το καλοσκεφτείτε , αυτός είναι ο ρόλος τους. Εσείς είστε οι γονείς, εσείς είστε αυτοί που θέτετε τα όρια και μοιραία γίνεστε οι κακοί της ιστορίας, ενώ εκείνοι λειτουργούν ως υπερασπιστές και συνένοχοι του παιδιού σας. Επειδή, όμως, ούτε οι καθημερινές συγκρούσεις μαζί τους αποτελούν λύση, ούτε φυσικά θέλετε να γίνει το παιδί σας ένα κακομαθημένο τερατάκι που θα σας αγνοεί και θα τρέχει σ’ αυτούς για να πετύχει το δικό του, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

Οι παππούδες τους αγοράζουν πολλά παιχνίδια.

Είναι φυσικό να θέλουν να κάνουν δώρα στο εγγονάκι τους. Μπορείτε, όμως, να τους εξηγήσετε ότι δεν χρειάζεται να σκορπούν τα χρήματα τους σε ό,τι τους ζητά το παιδί, αλλά ενημερώστε τους για τις πραγματικές του ανάγκες. Αντί για την εικοστή κούκλα, μπορούν να αγοράσουν ένα ζευγάρι παπούτσια.

grandparents.jpg2Τους αγοράζουν πολλά γλυκά.

Το να πεις σε έναν παππού να μην φέρνει σοκολάτα στο εγγόνι του, είναι περίπου σαν να μιλάς σε τοίχο. Προσπαθήστε τουλάχιστον να τους πείσετε ότι το παιδί σας ότι δεν θα πρέπει να τη φάει όλη την ίδια μέρα. Ένα κομματάκι είναι αρκετό.

Επιτρέπουν στα παιδιά να τρώνε ό,τι θέλουν.

Θυμίστε τους τι έκαναν σε εσάς, όταν σας μεγάλωναν. Τονίστε τους πόσο δίκιο είχαν τότε, που επέμεναν να τρώτε τα λαχανικά και τα όσπρια. Αφού τότε είχαν δίκιο, γιατί να αλλάξουν τώρα;

grandparent.jpg3Δεν τα βάζουν για ύπνο το μεσημέρι.

Εδώ χρειάζονται δραστικές λύσεις, καθώς σας παραδίδουν το παιδί όταν τελειώνετε τη δουλειά σας και δεν γνωρίζουν τη δική σας συνέχεια. Αφήστε τους το παιδί μια μέρα μέχρι αργά το απόγευμα χωρίς να έχει «πάρει» τον μεσημεριανό του ύπνο, για να το δουν σε υπερένταση από την κούραση, να γκρινιάζει και να του φταίνε όλα, και τότε μάλλον θα αλλάξουν γνώμη.

grandparent.jpg5

 

Αγνοούν τους κανόνες σας.

Αυτό είναι και το πιο δύσκολο, αφού πρόκειται για την πειθαρχία και την συμπεριφορά του παιδιού σας. Εξηγείστε τους ότι καταλαβαίνετε πώς δεν θέλουν να στεναχωρούν το παιδί και γι’ αυτό είναι πιο ελαστικοί. Τονίστε τους, όμως, ότι το παιδί θα μπερδευτεί αν μια συμπεριφορά τιμωρείται στο σπίτι από τον μπαμπά και τη μαμά, ενώ επιτρέπεται από τον παππού και τη γιαγιά.

Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να τους αλλάξετε τελείως, γι’ αυτό προσπαθήστε να συναντηθείτε κάπου στη μέση, χωρίς να τους προσβάλλετε ή να τους πληγώσετε. Εξάλλου σκεφτείτε πως ότι κάνουν, το κάνουν επειδή αγαπούν πολύ το παιδί σας.

grandparent.jpg9 grandparent.jpg7

diettv

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε το 5χρονο κοριτσάκι που ζει με την καρδιά έξω από το σώμα της

Κάντε δώρα στα παιδιά σας, με ουσία και νόημα! Δείτε 12 υπέροχες ιδέες..

Κάντε το επιστημονικό τεστ με τις 10 ερωτήσεις, που φανερώνει αν είχατε τραυματική παιδική ηλικία

Βασανίζουν γέροντες σε γηροκομεία- Σκληρό video

Είναι συνεχώς έγκυος επί 24 ολόκληρα χρόνια