Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 13:42

Πως μπορούμε να αυξήσουμε το μέγεθος μιας μικρής μύτης;

της Πλαστικής Χειρουργού Προσώπου, ΩΡΛ, Αργυρώς Κυπραίου*

Υπάρχει μεγάλος αριθμός ασθενών (περιστατικά), που έχουν ξαναχειρουργηθεί, και στους οποίους υπήρξαν δραστικές ή υπερβολικές μειώσεις οστών και χόνδρων από τη μύτη, με αποτέλεσμα αυτή να εμφανίζει σοβαρές δυσμορφίες.

syrano2

Η ράχη της μύτης είχε κατέβει χαμηλά, στο επίπεδο των ζυγωματικών, η κορυφή είχε χάσει τη στήριξή της, είχε κλίση προς τα κάτω και ήταν υπερβολικά πτωτική και άμορφη.

Αυξητική ρινοπλαστική ζητούν οι λαοί ασιατικής καταγωγής, καθώς αυτοί έχουν πολύ χαμηλό ρινικό οστό (είναι φυλετικό χαρακτηριστικό τους).

Για την αυξητική ρινοπλαστική χρησιμοποιούνται πάντα μοσχεύματα από τον ίδιο ασθενή. Αυτά ποτέ δεν απορρίπτονται κι έτσι έχουμε μόνιμα αποτελέσματα.

Ανάλογα με το ύψος της ράχης και την αποκατάσταση των χόνδρων που έχουν αφαιρεθεί, σχεδιάζεται η κατάλληλη λήψη μοσχευμάτων.

syrano1

Οι χόνδροι από το ρινικό διάφραγμα, εάν υπάρχουν, οι χόνδροι από τα πτερύγια των αυτιών και οι χόνδροι από το πλευρό του ασθενούς θα προετοιμαστούν, θα λεπτυνθούν και θα στηρίξουν εσωτερικά τη μύτη, θα αυξήσουν το ύψος της ράχης και θα αναπλάσουν τους κάτω και άνω πλάγιους χόνδρους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε μία συνολική αναδόμηση της μύτης με άριστα αποτελέσματα.

 

ORLkipraiouH Αργυρώ Κυπραίου είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου

Επικοινωνία

mail: kypraiou@faceanatomy.gr

www.faceanatomy.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρεις τεχνικές για τη διόρθωση των ατελειών της μύτης

Ρινικοί πολύποδες: Πως μπορεί να χαθεί η όσφρηση και η γεύση

Προσοχή στα σπρέι για τη μύτη- διαβάστε τι μπορεί να πάθετε

Αχ αυτή η ιγμορίτιδα…

Νέο επιστημονικό τέστ προβλέπει τον θάνατο, μέσω …της όσφρησης