Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 22:07

Την χειρουργούσαν στον εγκέφαλο και εκείνη ήταν ξύπνια και έπαιζε βιολί VIDEO

violi1

Η Naomi Elishuv λατρεύει τη μουσική. Από μικρή και όσο θυμάται τον εαυτό της, πάντα κάτι θα άκουγε, πάντα θα μελετούσε μουσική, πάντα θα έπαιζε με το αγαπημένο της όργανο το βιολί. Η Naomi, είναι Λιθουανή εβραϊκής καταγωγής και μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Λιθουανίας.

Πριν από 20 χρόνια είδε το όνειρο της να γκρεμίζεται. Το τρέμουλο στα χέρια που παρουσιάστηκε ξαφνικά θα της στερούσε την αγάπη της για το βιολί. Πως θα μπορούσε να παίζει με χέρια που ολοένα έτρεμαν και περισσότερο; Οι γιατροί της το ξεκαθάρισαν: «μπορείς να διδάσκεις τα παιδιά μουσική, αλλά το βιολί δεν θα μπορείς σιγά σιγά να το αγγίζεις».

Πριν από ένα χρόνο πήγε στην πατρίδα των προγόνων της, στο Ισραήλ και εκεί άκουσε για κάποιον νευροχειρουργό που κάνει θαύματα και ίσως και να μπορούσε να τη θεραπεύσει. Εισήχθη στο Sourasky Medical Center στο Τελ Αβίβ και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επέμβαση. Ο θεράπων ιατρός και χειρουργός που θα την πραγματοποιούσε και θα σταματούσε το τρέμουλο της ήταν ο καθηγητής νευροχειρουργός Itzhak Fried .

Η Naomi ήταν τρομοκρατημένη που θα της άνοιγαν το κεφάλι και δεν ήξερε εάν θα επέστρεφε. Ο Γιατρός της την καθυσήχασε: «Θα ανοίξουμε ένα σημείο όπου δεν θα νιώθεις πόνο. Μπορείς εάν θες να παίζεις και βιολί εάν αυτό σε χαλαρώνει» της είπε αλλά εκείνη δεν τον πίστεψε. Και όμως ο καθηγητής εννοούσε 100% τα όσα έλεγε.

violi2

Ο χειρουργός και η ομάδα του, έκαναν μια μικροσκοπική τομή στο κρανίο της Naomi και από εκεί έβαλαν στον εγκέφαλο ένα ηλεκτρόδιο ενός χιλιοστού. Η ασθενής ήταν ξύπνια και ο γιατρός μέσω του ηλεκτροδίου, ενεργοποιούσε κάποια σημεία του εγκεφάλου και στη συνέχεια τη ρωτούσε πως νιώθει. Μόλις εντόπισε το σημείο του τρέμουλου και άκουσε την απάντηση από τη Naomi: «δεν τρέμω πλέον. Το βρήκατε το σημείο», την έκλεισε ικανοποιημένος.

Η επέμβαση πέτυχε. Το τρέμουλο έφυγε και ο καθηγητής λίγο αργότερα δήλωσε: «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που χειρούργησα ασθενή ο οποίος έπαιζε μουσικό όργανο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Είμαι ενθουσιασμένος που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια ιδιωτική συναυλία από μια ταλαντούχα και αξιόλογη μουσικό»

Η Naomi έπαιζε όλη την ώρα κομμάτια από τον Τσαικόφσκι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μικρότερη μητέρα που έζησε ποτέ: Γέννησε το παιδί της όταν ήταν η ίδια…5 χρονών!

Η ανορεξική έφηβη που έτρωγε μόνο 1 μήλο τη μέρα, μεταμορφώθηκε σε βασίλισσα της ομορφιάς- ΦΩΤΟ

Συγκλονιστικό: Δείτε τι κάνει ένα μωρό μέσα στην κοιλιά μιας μητέρας- καπνίστριας

Δείτε γιατί αυτή η έγκυος μοντέλο έχει σοκάρει όλο τον κόσμο ΦΩΤΟ

Διαβάστε από τι θα πεθάνουν 1.000.000.000 άνθρωποι μέσα στα επόμενα 75 χρόνια