Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 21:08

Δείτε στο βίντεο τι μπορεί να μας προκαλέσει το βακτήριο των ωμών πουλερικών και πως να προφυλαχθούμε.

maxresdefaultΣύμφωνα με την Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου, το πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου ή της γαλοπούλας πριν το μαγείρεμα μπορεί να οδηγήσει στη μόλυνση των χεριών, του νιπτήρα και των επιφανειών της κουζίνας με καμπυλοβακτήριο, ένα επικίνδυνο μικρόβιο που προκαλεί τις περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις και μπορεί να απειλήσει τη ζωή των μικρών παιδιών (ηλικίες κάτω των 5 ετών) και των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Οργανισμού το 44 % των ανθρώπων πλένουν πάντα τα πουλερικά πριν το μαγείρεμα, μια πρακτική που μπορεί να εξαπλώσει βακτήρια με το πιτσίλισμα σταγονιδίων νερού. Σε ορισμένες περιπτώσεις το καμπυλοβακτηρίδιο μπορεί να οδηγήσει σε δυνητικά σοβαρές επιπλοκές, ακόμη και να προκαλέσει βλάβες στα νεύρα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ο σωστότερος τρόπος είναι να βγάζετε το ωμό πουλερικό από την συσκευασία του και να το τοποθετείτε κατευθείαν στο σκεύος που θα το μαγειρέψετε, ενώ τονίζουν πως το μόνο που μπορεί να σκοτώσει τα βλαβερά βακτήρια είναι το καλό ψήσιμο. Επίσης όταν το κόβετε προτιμήστε μη πορώδη επιφάνεια κοπής και πλύνετε με ζεστό νερό, ξύδι και σαπούνι όλα τα είδη κουζίνας (μαχαίρια, ξύλα κοπής κ.λ.π.) και τους πάγκους που εκτέθηκαν στο κοτόπουλο ή/και στους χυμούς του.

 Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι μπορεί να προκαλέσει το καμπυλοβακτήριο :

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Τα μικρόβια λατρεύουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

11 προβλήματα υγείας που μπορεί να ξεκινήσουν από το έντερό σας

Αυτά είναι τα 7 πιο βρώμικα πράγματα που καθημερινά αγγίζουμε- θα εκπλαγείτε

Το απλό τέστ των 6 ερωτήσεων, που μπορεί να προλάβει την Ανοια