Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 15:24

Η φρικτή παραμόρφωση μιας φοιτήτριας που ο γιατρός της έδωσε λάθος φάρμακο ΦΩΤΟ

khalia6

Η Khaliah Shaw, είναι μια φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό της, η οποία πάσχει από διπολική διαταραχή. Για να βρίσκεται σε ισορροπία, πρέπει να λαμβάνει φάρμακα που ρυθμίζουν τη χημεία του εγκεφάλου της. Μετακόμισε πριν λίγο καιρό σε μια άλλη πόλη και χρειάστηκε να επισκεφτεί έναν νέο γιατρό για να τις συνταγογραφήσει τη θεραπεία της.

khalia5

Ο γιατρός όμως έκανε λάθος και της έγραψε άλλο φάρμακο για την ίδια ασθένεια. Η Khaliah Shaw, μέσα σε λίγες ημέρες το πρόσωπο της γέμισε εξανθήματα, σπυριά με πύον και πριν προλάβει να πάει στο νοσοκομείο το δέρμα της άρχισε να πέφτει. Κομμάτια δέρματος ξεφλούδιζαν μέχρι βαθιά τη σάρκα. Οι πόνοι ήταν φρικτοί.

khalia2

Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Grady Memorial όπου οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από το σύνδρομο Stevens-Johnson (σύνδρομο τοξικής επιδερμικής νεκρόλυσης)  (SJS). Πρόκειται για μια τοξική επιδερμική νέκρωση που μπορεί ακόμη και να αποβεί μοιραία. Τα κύτταρα του δέρματος πεθαίνουν και το δέρμα ξεκολλάει. Προκαλείται από φάρμακα αλλά και από βαριές μολύνσεις.

khalia9

Στο νοσοκομείο οι γιατροί την έβαλαν σε καταστολή γιατί οι πόνοι ήταν φριχτοί και κανένα αναγλητικό δεν την ανακούφιζε. Όταν επανήλθε μετά από 5 εβδομάδες, είχε τυφλωθεί, είχε χάσει όλα της τα μαλλιά και το 90% του δέρματος της, τα νύχια της είχαν πέσει και ανάπνεε μόνο με τραχειοτομία. Οι σπουδές της στο City university θα έπρεπε να περιμένουν.

khalia7

Η φοιτήτρια μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο εγκαυμάτων όπου και παρέμεινε για 7 εβδομάδες. Σήμερα 13 μήνες μετά η φοιτήτρια επισκέπτεται μια φορά τη βδομάδα το νοσοκομείο, ζει με τη μητέρα της ενώ οι σπουδές της έχουν παγώσει…

khalia3

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μικρότερη μητέρα που έζησε ποτέ: Γέννησε το παιδί της όταν ήταν η ίδια…5 χρονών!

Πόσο μεγάλη μπορεί να γίνει μια τρίχα που έχει «γυρίσει ανάποδα μέσα στο δέρμα»; VIDEO

19χρονη «βασίλισσα της ομορφιάς», πεθαίνει από λάθος φάρμακα- καίγεται το δέρμα της

Το δέρμα του έγινε μπλε- Μια σπάνια ασθένεια VIDEO