Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 16:05

Ελέγξτε το θυρεοειδή σας μόνοι στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα θερμόμετρο!

shutterstock_79060939Πολλοί άνθρωποι τη σύγχρονη εποχή αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το θυρεοειδή αδένα τους, χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Η συχνή παχυσαρκία και η ανικανότητα του να χάσουμε βάρος δείχνουν δυσλειτουργία του θερεοειδούς αδένα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας αν δεν ανιχνευθεί εγκαίρως ή αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Εάν έχετε παρόμοια συμπτώματα, πριν επισκεφθείτε το γιατρό σας, κάντε το παρακάτω “σπιτικό “ τεστ :

Τι θα χρειαστείτε :  Ένα θερμόμετρο υδραργυρικό.

1. Τινάξτε το καλά και βεβαιωθείτε ότι δεν δείχνει θερμοκρασία υψηλότερη από 35ο βαθμούς κελσίου.

2. Αφήστε το στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σας και μόλις ξυπνήσετε το πρωί, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε θα είναι να μετρήσετε τη θερμοκρασία σας.

3. Κρατήστε το για 10 λεπτά στη γυμνή μασχάλη σας χωρίς να φοράτε τα ρούχα σας, δείτε το αποτέλεσμα της μέτρησης και καταγράψτε το.

4. Ανάλογα με το αποτέλεσμα υπάρχουν διάφορες διαγνώσεις:

check-your-thyroid-all-you-need-is-a-thermometer- Αν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 36,5 ° C και 36,8 ° C, ο θυρεοειδής αδένας λειτουργεί κανονικά .

- Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από 36,5 ° C, τότε η εργασία του θυρεοειδούς αδένα είναι βραδύτερη . Τα συμπτώματα είναι : κατάθλιψη, έλλειψη ενέργειας , κόπωση , λοιμώξεις , χρόνιες κεφαλαλγίες , έλλειψη συγκέντρωσης και μνήμης, απώλεια μαλλιών.

- Εάν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από 36,8 ° C, τότε υπάρχει μια επιταχυνόμενη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ή μόλυνση στο σώμα.

Για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια του αποτελέσματος , επαναλάβετε τη δοκιμή τρεις ημέρες στη σειρά . Εάν η θερμοκρασία σας είναι πάνω ή κάτω από το επιτρεπτό όριο, είναι καλύτερα να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας .

Συμβουλή

Η δοκιμή σε γυναίκες δεν θα πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια του εμμήνου κύκλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Μπορεί να ρυθμιστεί ο θυρεοειδής αδένας με φυσικούς τρόπους;

Σάλιο : Το θαυματουργό υγρό του οργανισμού και δείκτης της υγείας μας

Διαβάστε τι μπορεί να μας συμβεί όταν κοιμόμαστε σε κρύο δωμάτιο.

Η ιστορία της γυναίκας που ερωτεύτηκε και έκανε έρωτα με ένα… δέντρο