Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 21:38

Πως τα φρούτα και τα λαχανικά μπορεί να καταστρέψουν το σπέρμα;

fitofarmaka2

Τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων είναι πολύ πιθανό, κάποιος άνδρας που τα καταναλώνει συνέχεια και σε μεγάλες ποσότητες να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την ποιότητα του σπέρματος του. Να εξασθενήσει το σπέρμα του.

Επιστήμονες από το Χάρβαρντ συσχέτισαν για πρώτη φορά την ανδρική ανικανότητα με την περιεκτικότητα λαχανικών και φρούτων σε φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα. Οι επιστήμονες ανάλυσαν 340 δείγματα σπέρματος από 155 άνδρες ηλικίας 18 μέχρι 55 ετών. Στη συνέχεια τα αποτελέσματα των αναλύσεων τα συσχέτισαν με τις διατροφικές τους συνήθειες.

Οι άνδρες που έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά τα οποία περιείχαν υψηλές συγκεντρώσεις φυτοφαρμάκων, είχαν κατά μέσο όρο 49% λιγότερα σπερματοζωάρια ανά εκσπερμάτιση και 32% λιγότερα φυσιολογικά σπερματοζωάρια, σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερα τρόφιμα με φυτοφάρμακα. Επίσης όσοι έτρωγαν βιολογικά φρούτα και λαχανικά, δηλαδή τροφές με λιγότερα χημικά είχαν αυξημένα κατά 37% τα φυσιολογικά σπερματοζωάριά τους.

fitofarmaka1

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, αυξημένα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων ανιχνεύονται στο σπανάκι, στις φράουλες, στα μήλα και στα αχλάδια. Και εάν νομίζετε ότι με ένα πλύσιμο είστε 100% ασφαλής είναι κάτι που μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι, αφού υπάρχουν πιθανότητες τα τοξικά να απομακρυνθούν με το πλύσιμο, αλλά και να έχουν ήδη εισχωρήσει μέσα στο φρούτο ή το λαχανικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανεξήγητη υπογονιμότητα και παλίνδρομες κυήσεις: Πότε ευθύνεται το σπέρμα του άνδρα;

Όταν το σπερματοζωάριο και το ωάριο παράγουν μουσική κατά τη σύλληψη

Πως η μουσική επιδρά στο σεξ, στην πέψη, στην ψυχολογία μας

Δείτε πως λειτουργεί το μηχάνημα που συλλέγει αυτόματα… σπέρμα VIDEO