Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 8:53

Βρετανική έρευνα Σοκ: Παιδιά συμμετέχουν και εθίζονται στο πορνό από τα 12 τους χρόνια

cyber teens.jpg5Περισσότερα από 1 στα 10 παιδιά ηλικίας 12 έως 13 ετών στη Βρετανία έχουν βιντεοσκοπήσει ή έχουν πρωταγωνιστεί σε πορνό που «γύρισε» η παρέα τους!  Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη κάνει έρευνα της βρετανικής Εθνικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Βαναυσότητας στα Παιδιά (NSPCC), στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 700 παιδιά.

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι το 10% των παιδιών αυτών των ηλικιακών ομάδων ανησυχούν πως είναι εθισμένα στο πορνό, ενώ το 20% έχουν δει εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου που τα έχουν σοκάρει ή τα έκαναν να νιώσουν αηδία.

cyber teens.jpg2Όπως εξήγησε η ιδρύτρια της Γραμμής Παιδιών ChildLine της NSPCC, ακόμα και παιδιά ηλικίας 11 ετών έχουν επικοινωνήσει με αυτήν για να συζητήσουν θέματα πορνογραφίας.  «Οι έφηβοι κάνουν ολοένα συχνότερα αναζητήσεις στο Ίντερνετ για να ενημερωθούν για το σεξ και τις σχέσεις και συχνά πέφτουν πάνω σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, οι οποίες σαφέστατα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό τους», είπε η κυρία Έσθερ Ράντζεν. «Ειδικά τα κορίτσια μάς λένε ότι νομίζουν πως πρέπει να μοιάζουν και να συμπεριφέρονται όπως οι πορνοστάρ για να αρέσουν στα συνομήλικά τους αγόρια».  

Είναι απολύτως απαραίτητο να συζητήσουν οι γονείς με τους εφήβους για το σεξ, την αγάπη, cyber teens.jpg3τον σεβασμό και την συναίνεση, αμέσως μόλις αισθανθούν ότι τα παιδιά τους είναι έτοιμα γι’ αυτού του είδους την συζήτηση, ούτως ώστε να αποκομίσουν μία υγιή αντίληψη για τις διαφορές ανάμεσα στις αληθινές σχέσεις και τον φαντασιακό κόσμο του πορνό».

Από την πλευρά του, ο κ. Πήτερ Λίβερ, διευθυντής του ChildLine, τόνισε ότι τα παιδιά είπαν πως το πορνό που βλέπουν στο Ίντερνετ τα κάνει να έχουν πρόβλημα με το σώμα τους και να νιώθουν ότι πρέπει να εφαρμόζουν στην αληθινή ζωή σεξουαλικές πράξεις που τους φαίνονται απωθητικές ή για τις οποίες δεν είναι έτοιμα.

«Ως κοινωνία πρέπει να παραμερίσουμε την ντροπή και τα ταμπού, και να μιλήσουμεμε τα παιδιά μας για το πορνό», είπε. «Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν ότι έχουν επιλογές – και μία από τις σοβαρότερες είναι ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν ή να συναινούν σε οτιδήποτε τα απωθεί, τους φαίνεται λάθος ή τα κάνει να ντρέπονται ή να αισθάνονται άσχημα».

tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μικρότερη μητέρα που έζησε ποτέ: Γέννησε το παιδί της όταν ήταν η ίδια…5 χρονών!

Μια βουβή κραυγή για το μπούλινγκ που σοκάρει- θα αντέξετε να δείτε το βίντεο μέχρι τέλους;

 Δείτε γιατί αυτή η έγκυος μοντέλο έχει σοκάρει όλο τον κόσμο ΦΩΤΟ

Γονείς προσοχή στις θανατηφόρες μπαταρίες – κουμπιά! Τί να κάνετε σε πιθανή κατάποση

Διάσημες πορνοστάρ που έπεσαν θύματα λεκτικής και ψυχικής βίας μιλούν για τις εμπειρίες τους VIDEO