Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 1:50

Eπίσκεψη Τσίπρα στο Υπουργείο Υγείας: Θα γίνουν 4.500 προσλήψεις στην Υγεία

tsipras-koyroymplisΤεσσερισήμιση χιλιάδες προσλήψεις στο χώρο της Υγείας προανήγγειλε σήμερα κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας ο πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους είπε  ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στον χώρο της υγείας, θα έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν την «απορρύθμιση και την διάλυση» που έγιναν από τις μνημονιακές πολιτικές και το ιδιωτικό κεφάλαιο που εισέβαλε στη δημόσια υγεία οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση και με τραγικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

«Η υγεία είναι αγαθό, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

TriprasΣύμφωνα με τον πρωθυπουργό, από τις προσλήψεις που θα γίνουν, οι 700 θα τοποθετηθούν κατά πρωτίστως εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη, δηλαδή στα νησιά του Αιγαίου, τη Θεσπρωτία και τη Θράκη, ενώ άμεσα δρομολογείται και η αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, αύξηση και εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με άνοιγμα των κλειστών κρεβατιών, αλλά και καλύτερη λειτουργία των ψυχιατρικών μονάδων και των ογκολογικών νοσοκομείων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι χθες δημοσιεύθηκε και επισήμως καταργήθηκα το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, λέγοντας ότι πλέον τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στα kouroublis-tsiprasΚέντρα Υγείας θα έχουν πλέον πρόσβαση εξέτασης όλοι οι πολίτες. Προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι και ο εθνικός ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος ασθενούς. Ο κ.Τσίπρας είπε ότι με την εφαρμογή του θα βελτιωθεί και η παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους, αλλά και θα εξασφαλιστεί ικανοποιητικό επίπεδο κόστους υγείας.

 

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να μην υποχωρήσει σε συμφέροντα, με τα οποία είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί, είπε ότι θα ανεχθεί σπατάλες και χειροκροτήθηκε από το κοινό όταν έκανε αναφορά στην κατάργηση της ντροπιαστικής διάταξης που διαπόμπευε τις ιερόδουλες γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Μικρότερη συμμετοχή στα γενόσημα φάρμακα, θα έχουν οι ασθενείς με χαμηλά εισοδήματα

«Μύθοι και αλήθειες για την ειδικότητα των νοσηλευτών». Τί καταγγέλει η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος

Οι 9 φράσεις που μπορεί να «τρελάνουν» τον γιατρό σας και δεν πρέπει να τις πείτε ποτέ!

Ποιος ξηρός καρπός διώχνει τον πονοκέφαλο καλύτερα και από την ασπιρίνη;